Den kallas ”världens svåraste ordgåta” – dela om du hittar det gömda ordet

För att hålla knoppen i trim är det nyttigt att sysselsätta sig med lite hjärngympa då och då – och på senare tid har dessa gåtor också börjat cirkulera allt mer på nätet.

Inte så konstigt kanske, då det både är ett roligt tidsfördriv, sägs ge bra effekter på minnet och kanske framförallt kittlande i den mån att man kan utmana sina vänner och se vem är mest snabbtänkt och bäst på problemlösning.

Den här ordgåtan är inget undantag. Under rubriken ”Svåraste ordgåtan jag någonsin sett” laddades den för några dagar sedan upp på internetforumet Reddit – och sedan dess har kluringen fått tusentals människor i hela världen att klia sig i huvudet.

Uppgiften låter på förhand ganska enkel. Du ska hitta det engelska ordet ”dog”, på svenska ”hund”, i en röra av bokstäver.

Problemet? Just det här ordet, med blott tre bokstäver, tycks ha en förmåga att få övriga bokstäver runt omkring att flyta ihop och få dig att se dubbelt.

Testa själv:

Bildkälla: Reddit

Ordgåtan har gjort tusentals människor förbryllade. Vissa har till och med börjat hävda att det är ett trick – och att ordet ”dog” bara finns ovanför och under kvadraten.

Bildkälla: Reddit

Kan det vara så enkelt? Nej då, ordet finns minsann där någonstans i kvadraten.

En användare på Reddit har delat med sig av ett tips som kan hjälpa dig att hitta det gömda ordet lite snabbare: ”Börja i vänstra hörnet, läs från vänster till höger och toppen till botten i ordgåtan till dess att du hittar den första bokstaven i ordet du letar efter. Titta nu i varje riktning runt bokstaven för att hitta ordet. Om du inte hittar det, fortsätt till du hittar första bokstaven i ordet nästa gång. Upprepa till dess att du hittar ordet.”

Testa igen:

Bildkälla: Reddit

Har du löst det? Var ärlig nu!

Här är svaret:

Bildkälla: Reddit

Här satt jag och började tro att det var något lurendrejeri – men vips så fanns plötsligt ordet där, rakt framför ögonen!

Lyckades du hitta det? Hur lång tid tog det isåfall för dig? Lämna gärna en kommentar och berätta – och dela sedan vidare för att utmana dina vänner i problemlösning!