Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Det här smarta knepet med toarullar för att göra en matta är något alla borde prova.

En varm och fluffig matta gör sig alltid bra i hemmet. Det är både snyggt mot det kala golvet och skönt att gå på, inte minst när man kliver upp ur sängen på morgonkvisten och kan gosa in tårna istället för att få en isande känsla genom kroppen. 

Men det som är allra bäst med mattor måste ändå vara att det är så enkelt att pyssla ihop sina egna personliga varianter. Faktum är att du till och med kan slänga ihop en mjuk och bekväm matta med hjälp av… toarullar!

Japp, det stämmer. Häng bara med i de nedanstående stegen så ska du snart se att du har en hemmagjord matta att vila fötterna mot efter en lång dag.

Du behöver:
Garnnystan i olika färger
Sax
2 tomma toarullar
Ett halkfritt mattunderlag

 

1. Ta fram två tomma toarullar och lägg dem sida vid sida. När du har valt vilket garn du vill använda så börjar du linda det hårt runt rullarna så de trycks ihop.

Bildkälla: Pinterest

 

2. När du har lindat en tjock garnboll runt toarullarna så klipper du av en annan bit garn och trär snöret mellan rullarna enligt bilden nedan.

Bildkälla: Pinterest

 

3. Dra åt, gör en hård knut och ta försiktigt loss rullarna. Garnbollen kommer nu att hålla sig på plats.

Bildkälla: Pinterest

 

4. Klipp runt sidorna av garnbollen så den blir som en liten igelkott. Av tråden som du knöt fast runt bollen förut så tar du den delen som hänger fritt och använder den för att knyta fast bollen vid ett halkfritt mattunderlag.

Bildkälla: Pinterest

 

5. Gör likadant med garnnystan i olika färger tills du har fyllt mattunderlaget med garnbollar. Din unika matta är nu klar!

Bildkälla: Pinterest

 

Smart, eller hur? Dela gärna vidare till dina pysselälskande vänner så de också kan prova att göra en matta med toarullar och garn!

 

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna

 
 

Läs mer om...