Det ser ut som ett vanligt lås. Men när de öppnar dörren… Det här är ju genialt!

Hur många gånger har man inte tappat bort sin husnyckel? Eller i alla fall trott att man gjort det. Jag kan räkna otaliga tillfällen då jag en sen kväll rotat febrilt i väskan efter nyckelknippan utan resultat. Men nu verkar det som att jag slipper allt krångel med nycklar.

Företaget Glue lock har skapat ett lås som gör det möjligt att använda mobilen som nyckel till hemmet. För de som har en förkärlek för att tappa bort nycklar, mig själv inkluderat, kan detta vara en riktig problemlösare.

Med låset slipper man också att åka över halva stan för att lämna nycklar till släktingar på besök eller vänner som ska vattna blommorna när man är bortrest. Med hjälp av sin telefon kan man nämligen dela ut tillgång till hemmet med obegränsad räckvidd och i appen ser man vem som går in och hur länge de stannar i bostaden.

Men det som verkligen får mig att vilja byta ut mitt vanliga lås är att inte behöva släpa med mig en stor nyckelknippa när jag ska ut på en springtur. För att inte tala om när man ska ut och dansa.

Företaget förklarar att man behåller sitt vanliga lås, så på utsidan av ytterdörren syns ingen skillnad. Men på insidan monteras det nya låset över det redan befintliga låset. Allt styrs sedan från mobilen med hjälp av Bluetooth.

manniska_trapphus_las_1200x630

Det första jag tänkte på när jag hörde talas om låset var om det verkligen kunde vara säkert. Men enligt tillverkarna används samma krypteringssystem som banker använder. Det gör att det till och med är säkrare än det vanliga, traditionella alternativet.

Publicerad av Hemmaliv, gilla gärna: