Detta är förklaringen till den lilla extrafickan på jeansen.

Alla som någon gång burit ett par jeans har säkerligen funderat över varför det finns en liten och väldigt trång ”extraficka” i fickan på sidan av byxorna. Jag vet att i alla fall jag har klurat på detta vid flera tillfällen. Vad är det egentligen man ska trycka ner där? En mobil? En penna? Inget av dem, är svaret.

Nej, den lilla trånga minifickan på jeansen är faktiskt inte till för någon av våra moderna företeelser. I stället hittar vi förklaringen till dess existens genom att backa tiden några hundra år.

The Independent har nu nämligen äntligen tagit reda på varför fickan finns och svaret hittade man hos ett av de mest klassiska jeansmärkena – Levis.

Levis låg nämligen bakom den första extrafickan och anledningen till att den skapades var för att jeansens tidiga bärare – cowboysen – skulle ha någonstans att göra av sina fickur.

På 1800-talet var det vanligt att cowboysen bar sina klockor i kedjor och för att förhindra dem från att skadas skapade Levis den lilla smarta fickan där de tryggt kunde förvara fickuren.

Dela gärna detta vidare om du har någon kompis som alltid undrat varför den där fickan egentligen finns.