Drick detta i 5 dagar och du kommer bli förvånad över vad det gör med kroppen

Att gå ned i vikt är ingen lätt sak, det krävs både motivation och kunskap. 

En bra grundregel är att inte äta mer än vad du förbrukar, men ibland kan man behöva något extra gör att ge ämnesomsättningen en skjuts. 

Förutom att denna vitaminbomb till dryck är väldigt god och hälsosam, så kan det förhoppningsvis hjälpa dig att tappa några kilon under tiden. 

Jag var dock lite skeptisk till en början, men det finns de som hävdar att de druckit denna dryck i 5 dagar och redan börjar känna skillnad, så varför inte testa själv?

Shutterstock

Vad du behöver: 

* 8 glas vatten
* 1 msk ingefära
* En skivad gurka
* En skivad citron
* 12 myntablad
 

Shutterstock

Så gör du:

Vad som är viktigt att tänka på är att alla ingredienser ska täckas med vatten och drar sig över natten, helst på en sval plats.

Börja varje dag med ett glas av drycken och drick den varje gång du är törstig. 

Hur funkar det?

Ingefära ökar kroppens värmeproduktion och förbränning, det är vetenskapligt bevisat. Effekten är visserligen inte tillräcklig för att ensam orsaka viktnedgång, men det kan hjälpa till.

Mynta är inte bara gott som smaksättning, bladen är dessutom väldigt nyttiga. Grönmynta innehåller bland annat vitamin C och E, folsyra, kalcium och järn.

Gurka har ett lågt kaloriinnehåll och låga mängder av kolhydrater, men är innhåller samtidigt fibrer och flera viktiga vitaminer. 

Det finns studier som visar att citron ökar fettförbränningen. Läkaren Shilpi Agarwal rekommenderar att man pressar ner en citron i vatten, eller lägger en citronbit i vatten, och dricker upp vattnet.

Enligt henne kommer c-vitaminen att öka förbränningen. ”Att lägga till C-vitamin i kosten är ett fantastiskt sätt att boosta energin och förbränningen på”, säger hon.

Shutterstock

Visst borde fler få chansen att upptäcka denna goda och nyttiga dryck? 

Dela gärna vidare tipset på Facebook om du känner någon som behöver lite extra energi!