Efter att ha läst detta kommer du alltid vilja ha deodorant under brösten

När man är i starkt behov av en dusch men inte har tid eller möjlighet så är deodorant en räddare i nöden. Likaså när det är varmt och svetten envisas så finns deon där som ens bästa vän. Vad jag dock inte vetat förrän nu är att deodorant kan göra stor nytta på betydligt fler ställen än under armarna, till exempel för att få på sig tighta byxor och förhindra skoskav. Så den enda frågar jag ställer mig nu är: varför har jag inte vetat det här tidigare? 

Om du inte har en deodorant hemma så kommer du att vilja införskaffa en efter att ha läst detta, men värt att tänka på är att välja en som är fri från aluminium, då aluminium kan ha negativa hälsoeffekter. Dessa aluminiumfria deodoranter finns på apoteket och flera butiker på nätet.

Här är nio supersmarta saker du kan använda deo till förutom att ha det i armhålan. 

1. För att få bort finnar

Om du har finnar som envisas i ditt ansikte så kan deo vara lösningen. Många deodoranter innehåller antiperspirant som är uttorkade. Det är denna som håller armhålorna torra, och samma effekt har det i ditt ansikte. Så om du har fet hy så kan du testa att smörja med deo som innehåller antiperspirant. 

2. Under brösten

Youtube/PowerHealthYT

Området mellan och under brösten är ett av det ställen som producerar mycket svett, särskilt vid fysisk ansträngning. Att bli sjöblöt när man tränar är en sak, men det är inte så önskat att få en stor mörk fläck en vanlig varm dag. Ett tips för den som svettas mycket är att lyfta upp brösten lite för att dra deo under. Detta hållr dig torr, och dessutom doftar du gott. 

3. För att komma i tighta jeans

Shutterstock

Du vet känslan när man kämpar för att få på sig de där tighta byxorna. Man tar i för kung och fosterland för att få upp dem över rumpan, men väl på sitter de som ett smäck. Istället för att nästan stuka tummen av ansträngning så kan du dra en linje av deo från låret ner till vristerna, du kommer att förvånas över hur enkelt det blir att dra upp byxorna efter det. 

4. Hålla solglasögon på plats

Det är irriterande när solglasögonen inte vill sitta på plats. När det är varmt produceras svett i ansiktet och glasögonen vill glida ner på den hala näsan, men om du smörjer deo där så är problemet ur världen. 

5. För att förhindra att du lämnar svettfläckar där du suttit

Yttre faktorer gör att vår kropp samlar smuts som sedan kommer ut när vi svettas. Därför kan man ibland se mörka fläckar på kläder och tyg där någon som svettats suttit. Att resa sig upp och lämna en stor fläck på sätet eller ryggstödet kan kännas genant, men om du smörjt ryggen och ryggslutet med deo så kan du undvika detta.

6. Förhindrar nattsvettningar

Shutterstcok

Att vakna upp i sängen blöt av svett är inte så trevligt, särskilt inte om du duschade kvällen innan för att spara tid på morgonen. Om temperaturen stigit i rummet eller om du drömt en mardröm kan du svettas floder, men genom att dra på dig deo på kroppen innan du lägger dig så håller du dig torr.

7. Stoppa fotsvett

Vem sa att deo bara stoppar svett under armarna? om du drar några linjer under fötterna och mellan tårna så stoppar det dina fötter från att ge ifrån sig svettlukt, och du slipper skämmas när du tar av dig skorna.

8. Förhindra skoskav

Nya skor ger ofta skoskav innan man gått in dem. När du är varm svullnar fötterna så att skorna känns trångare, vilket skapar smärtsamma blåsor. Om du har antipersipirant-deo i skorna så kommer det att suga upp svetten, vilket förhindrar blåsor. 

9.  Håll bikinilinjen fin

Shutterstock

Sommaren är nära och snart måste badkläderna på. Alla som brukar raka sig vet att det ofta uppstår röda prickar eller hårsäcksinflammationer direkt efter rakning, men en deo kan faktiskt stoppa detta. Stryk på deo på din bikini/baddräkt efter rakning så kommer huden att hållas mjuk utan irritationer. 

Källa: KidspotLifeaspire, Wewomen

De här nio punkterna gör att jag alltid vill ha deo i väskan, en riktig räddare i nöden i många situationer. Dela gärna för att tipsa andra.