Efter att ha sett detta behöver jag aldrig skrubba kastrullerna igen

Du kanske har råkat ställa den på en smutsig platta, det kanske har blivit för varmt på spisen eller så kanske du har glömt bort äggen så vattnet kokat över – oavsett vilket ser det alltid lika förfärligt ut med en bränd och fläckig kastrull.

Tyvärr spelar det inte heller någon roll hur hårt man anstränger sig, förr eller senare hamnar man ändå alltid i den där situationen då kastrullerna är i behov av ett lyft till sina fornstora dagar.

Men oj, så tråkigt det är att behöva stå och skrubba i oändlighet tills armarna värker.

Tur då att det finns en metod som man knappt ens behöver lyfta ett finger för att fixa. Som så många gånger tidigare stavas lösningen bikarbonat och vinäger… och resultatet talar verkligen för sig självt.

Titta på instruktionerna här nedan och se hur enkelt det är att få kastrullerna att gå från smutsiga till skinande i en handvändning. Jag glömmer inte det här i första taget!

Du behöver:

Vitvinsvinäger

Bikarbonat

Ugnsplåt

(och, så klart, några smutsiga kastruller)

Bildkälla: Shutterstock

Gör så här:

1. Ta fram en ugnsplåt och fyll den 2-3 centimeter upp med vitvinsvinäger. Häll sedan ner 2,25 dl bikarbonat.

2. Sätt snabbt ner din smutsiga kastrull i den frätande blandningen. Det är viktigt att raska på så kastrullen verkligen drar nytta av den reaktion som bildas av blandningen.

3. Låt kastrullen vila på ugnsplåten i 24 timmar. 

4. Efter ett dygn är det dags att flytta kastrullen från ugnsplåten. Blanda 2 msk vinäger med 3 msk bikarbonat och använd detta till att gnugga lite lätt på botten av kastrullen.

5. Dina kastruller kommer nu vara skinande rena och se som nya ut – utan att du knappt behövt lyfta ett finger. Genialt!

Bildkälla: Shutterstock

Källa: Wise Wife Soaps

Svårare än så här behöver det inte vara – och oj, så mycket tid man sparar!

Glöm inte att dela vidare till dina vänner så de också kan dra nytta av det smarta lilla städknepet.