En gammal lastpall och ett snöre är allt som krävs för att fixa sommarens bästa projekt

Snart är vi där. Perioden på året då vi äntligen kan tillbringa långa, härliga dagar ute i trädgården och bara njuta av det sköna sommarvädret.

Men det krävs några komponenter för att man verkligen ska kunna ha det gott. Sol, en avkopplande plats, svalkande dryck… och naturligtvis någon bekväm möbel att slå sig till ro i – vilket tyvärr kan bli en ganska kostsam historia för plånboken.

Såvida man inte gör det alldeles själv. Och varför inte då det här knepet, som en användare delade med sig av på sajten Instructables. Med en gammal lastpall (!), snöre och några verktyg kan du nämligen sätta igång med sommarens bästa projekt – och bygga en underbar hängstol att koppla av i under lata sommardagar.

Häng med i instruktionerna här under och känn dig sedan fri att dela vidare till alla som skulle uppskatta detta billiga och smarta sommarknep.

Du behöver:

Lastpall
Paracord (fallskärmslina)
Såg
Borrmaskin
Tändare

Bildkälla: Instructables.com

Gör så här:

1. Först av allt måste lastpallen plockas isär. Ta fram en såg (förslagsvis en elektrisk sådan) och såga genom spikarna så du gör minimal skada på träplankorna.

Bildkälla: Instructables.com

2. Bestäm hur bred du vill att hängstolen ska bli och kapa sedan brädorna till önskad längd. I det här exemplet är varje enskild bräda 50 centimeter lång – och 16 stycken kommer till användning. En cirkelsåg underlättar jobbet men visst går det lika bra med en vanlig såg.

Bildkälla: Instructables.com

3. Ta en penna och gör markeringar på brädorna. Hålen ska borras med ungefär 5 centimeters mellanrum och vara belägna 1,5 centimeter in från kanten.

Bildkälla: Instructables.com

4. Borra nu hål i brädorna. Se till att hålen blir tillräckligt stora för att snöret enkelt ska kunna passera igenom.

Bildkälla: Instructables.com

5. Dags att knyta. Lägg två brädor bredvid varandra och dra snöret genom hålen som du skulle göra med ett par skor: genom ett yttre hål och tillbaka till hålet på andra sidan i ett sick-sack-mönster.

Bildkälla: Instructables.com

6. När du knutit ihop två brädor hela vägen ner så klipper du av snöret och gör en stark knut.

Bildkälla: Instructables.com

7. Det kan vara en bra idé att smälta ändarna på snöret med en tändare, dels så att snöret passerar lättare genom hålen och dels så att det inte fransar sig.

Bildkälla: Instructables.com

8. Lägg nu till brädor och upprepa proceduren tills du har knutit ihop alla brädor.

Bildkälla: Instructables.com

9. Borra åtta nya hål: två hål för varje hörn av stolen. Trä sedan snöre igenom så att du kan hänga upp stolen. Tänk på att snöret som du fäster i varje hörn ska vara tillräckligt långt för att stolen ska kunna hängas upp i träden.

Bildkälla: Instructables.com

10. Klart. Nu är det bara att sjunka ner i din ombyggda lastpall och njuta av lata dagar i sommarvärmen!

Bildkälla: Instructables.com

Billigare sommarmöbel får man leta länge efter.

Känn dig fri att dela vidare den smarta idén så alla kommande semesterfirare får chansen att testa!