Enkla övningen som är magi mot ryggsmärtor – så gör du den

Alla som någon gång haft ryggsmärtor vet att det är svårt att fokusera på något annat på grund av den ilande känslan. Ibland kan det kännas som att värkarna aldrig ska ge med sig, men har du inte provat denna övning så bör du vara uppmärksam. Om du gör detta tre gånger i veckan kan smärtorna snart vara ett minne blott. 

Ryggsmärtor kan bero på flera saker och därför ska de behandlas därefter, men om du har ilningar eller krämpor så finns det saker du kan göra för att lindra eller till och med bli av med dem helt. Prova övningen nedan tre gånger i veckan, det är helt klart värt en chans. 

Position 1: 

Ligg på mage på en yogamatta eller motsvarande mjukt underlag. Lägg pannan mot golvet och placera armarna längs varsin sida av kroppen. Låt handflatorna ligga invända mot utsidan av låren och pressa ihop låren lätt. 

Position 2: 

Från position 1 övergår du till att ta ett djupt andetag och lyfta upp huvudet så att du tittar rakt fram. När du gör detta är det din rygg som ska lyftas uppåt. Ryggen ska göra jobbet, så känner det att det är ansträngande så gör du rätt. Upprepa att gå från position 1 till 2 tio gånger, och låt detta bli en vana tre gånger i veckan. 

Foto: Shutterstock

Källa: Apotheken.

Du kommer att märka att din rygg blir starkare av att göra denna övning regelbundet, det blev min. Dela gärna tipset med andra, de kommer att tacka dig. 

 

 
 

Läs mer om...