Experimentet som chockat miljoner, efter att ha sett detta kommer du aldrig vilja besöka McDonalds igen!

Att snabbmat inte är bra för oss har nog alla koll på vid det här laget. Men trots detta trycker nästan alla i sig onyttigheter som kan vara skadliga för vår kropp.

Visst ska man få unna sig godsaker ibland, men efter att ha sett denna video tror jag aldrig någonsin att du kommer att vilja äta en cheeseburgare från McDonalds igen.

Det var på University of Nottingham i England som man kommit på idén att göra experimentet för att se vad som egentligen hände när vi åt en burgare från den populära snabbmatskedjan.

De använde sig av ren saltsyra som vi alla har i magsäcken, dock i lite mer utspädd form, som hjälper oss att bryta ner maten vi äter.

Efter tre timmar och trettio minuter i syran var resultatet chockerande.

Hittills har över 17 miljoner människor sett klippet, och jag kan verkligen förstå varför det spridit som en löpeld.

Saltsyra som är mycket frätande och bryter ner mat och dödar bakterier som är farliga för oss. Om vi inte haft en skyddande hinna i magsäcken hade syran attackerat vår egen kropp inifrån.

Forskarna var minst sagt förvånade när de lyfte upp burgaren från vätskan, istället för att lösas upp hade den förvandlats till en stor slemmig svart klump.

En fruktsallad kan lösas upp på ungefär 30 minuter. Det är de stora mängderna transfetter som finns i cheeseburgaren som gör att den är så svår att bryta ner.

Att unna sig en burgare någon gång ibland är dock ingen fara, men efter att ha sett detta kanske du gör det lite mer sällan i alla fall.

Här kan du titta på klippet här:

Dela gärna experimentet med dina vänner på Facebook, det kanske kan få fler att tänka efter innan de stoppar i sig onödiga transfetter och bidra till bättre hälsa!