Experternas 5 knep för frisk och vacker hy – som du kan göra hemma

De flesta har någon gång funderat över hur Hollywoodkändisarna lyckas hålla sin hy så strålande, även när de kommer upp i hög ålder. Även om USA är landet av möjligheter så har det visat sig att stjärnornas och specialisternas knep för strålande hy ofta är både enkla, billiga och kan göras hemma. Vi har listat några av experternas favorittips.

 

1: Vatten
Det är ingen hemlighet att vatten håller oss återfuktade både på in- och utsidan. Enligt Healthy Living gör vattenfyllda hudceller att hyn håller sig spänstig. Många kändisar som får frågan hur de håller sin hy pigg och fräsch svarar att de dricker mycket vatten, en av dessa är artisten Rihanna, som i en intervju med Elle säger att hon överkonsumerar vatten och skippar alkohol.      

2: Motion
Du har säkert hört någon säga att träning håller dig ung. Detta gäller inte bara din kropp utan även din hy. I en intervju med Må Bra säger läkaren Helena Nyblom att motion ökar blodcirkulationen, vilket minskar stresshormonet kortisol och istället ökar tillväxthormonet. Tre timmars träning i veckan gör oss biologiskt sett tio år yngre säger hon.      

3: Skonsamma fuktkrämer
Yttre faktorer bryter ner hudens barriär och därför behöver vi tillföra fukt utifrån. Många kändisar som fått frågan om hur de tar hand om sin hy har svarat att de föredrar så naturliga produkter som möjligt, då dessa är milda och ofta fria från parfym som torkar ut huden. Skådespelerskan och modellen Charlize Theron är en av de som säger att hon gillar naturliga krämer som doftar rent. 

4: Svettas ur dig
När du svettas drivs gifter och slaggprodukter ut ur kroppen. Intensiv konditionsträning är ett sätt att snabbt höja kroppstemperaturen så att du svettas. Annars är bastu ett effektivt sätt att rena kroppen.

5: Babyolja
Beyonce Knowles – utsedd till världens vackraste kvinna i flera medier, avslöjar att hemligheten bakom hennes magiska lyster varken är dyr eller svår. Till Daily Mail säger hon att hederlig babyolja är vad stjärnan använder för att hålla sig strålande i rampljuset. Då oljor eller krämer som är framtagna för barn är skonsamma mot huden gör de sällan hyn en otjänst.

Bonustips i samarbete med Cetaphil: För magasinet Stylist avslöjar skådespelerskorna Olivia Wilde och Zoe Zaldana att de använder hudvårdsprodukter från Cetaphil, då dessa är framtagna av hudvårdsspecialister och är bevisat skonsamma mot huden. ”Hudläkare har rekommenderat den länge”, säger Olivia Wilde. 

Annons: Cetaphil är en hudvårdsserie med milt rengörande och effektivt återfuktande produkter för ansikte och kropp. De är framforskade av läkare för känslig hud och ingår i många Hollywoodstjärnors dagliga hudvårdsrutin. Cetaphil kan du köpa på apotek. På deras hemsida kan du läsa mer om vilka produkter som passar just din hudtyp. Klicka här för att komma till Cetaphil.   

 

Källor: stylist.coDailymailElleMarieclaire, MåBra, Healthyliving