Forskning: Vin får dig att se yngre ut

Det är inte första gången jag skriver om vin och öl, det är kanske inte så konstigt eftersom jag tycker att det är så himla gott.

Men det är svårt att låta bli när det gång på gång dyker upp intressanta studier i ämnet. 

Förutom att vin gör dig smart och kan minska risken för flertalet sjukdomar, kan denna magiska dryck även få dig att se yngre ut, enligt forskarna. 

ANNONS: Vi svenskar älskar Black Tower, ett lättdrucket halvtorrt vitt vin med fräsch sötma som levereras i en annorlunda och trendig box.

Det är genforskare vid University of Iowa i USA som gjort studien på uppdrag av American Society of Human Genetics. De har på egen hand utvecklat en ny och väldigt spännande metod för att mäta biologisk ålder med hjälp av DNA.

Den här nya metoden gör att vi kan undersöka rökning och alkoholanvändning på ett objektivt sätt, och förstå deras effekter, säger professor Meeshanthini Dogan från University of Ohio i ett pressmeddelande.

Du har kanske hört många säga till dig att alkohol kan få dig att åldras i förtid, men så behöver det inte vara.

Dricker du måttligt, ungefär ett till två glas per dag, kommer du att se ung ut längre än de som inte dricker alls eller de som dricker ohälsosamt mycket.

Det bästa av allt är att det inte spelar så stor roll vad du dricker, det är alkoholen i sig som är bra – vin, öl eller drinkar, valet är ditt.

ANNONS: I Sverige har Black Tower varit en självklarhet i över 10 år – passar perfekt som sällskapsvin och till asiatiska rätter.

Pexels

Dela gärna artikeln med dina vänner så att alla dina vänner får ta del av den här fantastiska upptäckten!