Grannarna tittar snett när han gör DETTA i trädgården – nu önskar hela kvarteret att de kommit på idén själva

Att köpa ett hus är en av de största investeringar man gör i livet. Och därför är det väl inte heller särskilt konstigt, att man som husägare vill skydda huset mot olika former av angrepp – om det så är mot inbrott, skadedjur eller gigantiska oväder.

Men Randy Wagner, han hade en idé som fick hela kvarteret att undra… ja, tills de faktiskt förstod vad som var på gång.

randy wagner, översvämning, aquadam
Foto: Youtube

Grannarna hade först tyckt att Randy Wagner var galen. Ni vet, de tittade på honom ungefär som folk brukar titta på de domedagsprofeter som bunkrar upp med konserver och nödvändiga tillhörigheter inför stundande katastrofer.

Men Randy hade inte brytt sig. Kraftiga regnoväder hade under sommaren svept in över amerikanska Texas, vattennivåerna hade snabbt stigit i floden Brazos River som låg i närheten av bostadsområdet, och Randy hade förstått att det bara var en tidsfråga innan översvämningar skulle drabba staden.

I synnerhet kanske, som myndigheter snart började uppmana invånarna att evakuera sina hem. Men Randy ville inte evakuera sitt hem – tvärtom.

randy wagner, översvämning, aquadam
Foto: Youtube

Istället för att fly staden och vänta på att flodvågen skulle dra förbi, hade Randy så bestämt sig för att ta upp kampen. Han ville helt enkelt inte se sitt hus gå förlorat, och vände sig därför till internet.

Efter att ha sökt runt efter potentiella lösningar hittade han till slut exakt det han var ute efter. AquaDam – en gigantisk, uppblåsbar plasttub.

Man kanske kan förstå grannarnas skepsis när en man slänger 8 300 dollar, motsvarande 73 000 kronor, på plast. Men nu var inte heller AquaDam vilken plasttub som helst. Det är nämligen en uppfinning som fylls med vatten och fungerar som en fördämning, vilket Randy hoppades skulle kunna skydda huset.

randy wagner, översvämning, aquadam
Foto: Youtube

Efter hårt jobb med att få ihop den uppblåsbara dammen, barrikaderade sig Randy och inväntade flodvågen.

Du kan ju gissa vem som fick sista ordet.

För medan tusentals hus förstördes i översvämningen, när grannarnas hus fylldes av 60 centimeter vatten, var det ett som stod kvar intakt. Randys hus – som omgiven av vatten låg där helt orört i kvarteret, som på en liten ö med en stor orm som skyddade runt omkring. Ja, till och med Randys gräsmatta förblev lika grön och grann som innan katastrofen!

randy wagner, översvämning, aquadam
Foto: Youtube

Andra kanske hade varit skadeglada i Randys situation. Speciellt som folk hade retat honom innan och nu var förundrade över den geniala planen.

Men Randy tog det hela med ro – och tackade bara högre makter, som hade visat honom vägen.

I detta klippet kan du se när Randy berättar mer om sin galna idé, som visade sig vara ett genidrag.

Översvämningar och andra katastrofer ska man alltid vara vaksam på, men den här mannen hade verkligen huvudet på skaft – och gjorde något som ingen annan haft en tanke på.

Dela gärna vidare till alla dina vänner på Facebook, så att de också kan lära sig hur man kan skydda huset så som Randy gjorde!