Han förvandlade sitt studentrum till ett superhem. Nu har miljoner förbluffats av hans smarta lösningar.

Att bo i studentkorridor är verkligen inte för alla. Det är trångt, oformligt – och inte direkt öppet för en massa spring. På sin höjd får man plats med en säng och ett skrivbord där man kan sitta och nöta inför tentorna på en hård trästol.

Men det finns dem som inte finner sig i denna något sparsmakade livsstil. UC Berkeley-studenten Derek Low har ägnat många timmar och – enligt egen utsago – ”flera hundra dollar” på att effektivisera samt höja levnadsstandarden i sitt studentrum.

Skärmavbild-2015-06-25-kl.-11.17.13

Trots att storleken på rummet inte direkt är något att skryta med har Low valt att installera en hel del automatiserade funktioner – för att slippa röra sig i onödan.

bild3

Med en app i mobilen kan han styra rummets gardiner för att slippa manövrera dem själv. Samtidigt som han med ett enkelt knapptryck har gjort det möjligt att klicka av och på lamporna i rummet. En av de mer tidseffektiva lösningarna är att med rösten förbereda rummet inför natten – med ett kommando dämpas belysningen och gardinerna dras för.

bild1

Samma gäller på morgnarna. Hans alarm har kopplats till belysningen, samt till rummets högtalare som spelar den musik han vill höra för att börja dagen på bästa sätt. Och just musiken är ett genomgående tema. Skulle Low få kärleksbesök kan han givetvis dra igång en tindrande discokula – samtidigt som Elton Johns väna stämma fyller rummet.

Skärmavbild-2015-06-25-kl.-11.19.13

Men viktigast måste ändå vara festknappen som, så klart, drar igång ”Levels” på högsta volym medan strobeljusen sprakar mellan väggarna. För att inte nämna rökmaskinen…

bild4

Bra jobbat, Derek Low.

Se klippet nedan och känn efter om du hade velat ha honom som granne.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gillla-knappen nedan.