Han gör en mysig hänggunga till trädgården med hjälp av några lastpallar.

Under lata semesterdagar är det alltid lika härligt att koppla av i trädgården med en bra bok och en svalkande dryck. Och möjligheterna till att skapa din egen lilla fristad i skuggan är verkligen oändliga. Vad sägs exempelvis om att använda ett par lastpallar? Vid en första tanke låter det kanske obekvämt och konstigt – men den här killen har i alla fall övertygat mig. Efter mycket tid, arbete, tålamod och kreativitet var han äntligen klar: och hans hänggunga med utsikt över vattnet är tveklöst en rogivande plats att låta timmarna passera i. Spana in detta!

Först och främst samlade mannen ihop tre lastpallar i standardstorlek – något som tog lite tid eftersom det behövde vara bra kvalitet på lastpallarna. Slitet och utnött trä kommer inte ge särskilt mycket stabilitet till hänggungan.

gunga1
Bildkälla: Imgur

När lastpallarna var på plats kunde han sätta igång med ryggstödet. Det här var enligt mannen den klurigaste delen, eftersom han först var tvungen att ta bort några brädor för att få ryggstödet att passa bra mot den lastpall som fungerar som grund.

gunga2
Bildkälla: Imgur

När det var gjort, och när han hade bestämt rätt vinkel för ryggstödet, så var det dags att sätta ihop delarna igen. Mannen rekommenderar att ta hjälp av en trätving för att hålla brädorna på plats när det ska skruvas.

gunga3
Bildkälla: Imgur

Därefter monterade han fast lyftöglor i hörnen av lastpallen – för att senare kunna hänga fast de tjocka repen till gungan ordentligt.

gunga4
Bildkälla: Imgur

Bort med smuts och sågspån – och som en sista touch målade han gungan vit.

gunga5
Bildkälla: Imgur

Dags att grabba tag i den tredje lastpallen. Även här slipade han till den, monterade fast lyftöglor och målade den vit.

gunga6
Bildkälla: Imgur

Därefter skulle den upp i trädet. När han hade bestämt hur högt upp den skulle sitta så var det bara att kasta upp repen på en tjock gren och med försiktighet binda fast den tredje lastpallen ordentligt.

gunga7
Bildkälla: Imgur

När taket satt på plats och var rätt balanserat så kunde han slutligen binda fast den sista delen av gungan mellan lyftöglorna i sittplatsen och lyftöglorna i den övre lastpallen. Klart – och utsikten är det ju inte heller något fel på!

gunga8
Bildkälla: Imgur

Nackdelen? Det är hård konkurrens om hänggungan…

gunga9
Bildkälla: Imgur

Härlig plats för avkoppling, eller vad? Med lite fantasi kan din drömplats för semestern bara vara några lastpallar bort. Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan inspireras att skapa sin perfekta uteplats inför sommaren!