Han knyter en soppåse på husbilen och blir av med getingarna för alltid

Bland det bästa jag vet med sommaren är att äntligen få ta med mig maten ut i det fria och njuta av solen och naturen medan jag äter frukost, lunch eller middag. Finns det något mysigare än att samlas några vänner och njuta av nygrillad mat till exempel?

Men det finns tyvärr något som ofta förstör dessa mysiga stunder och det är getingar. Självklart fyller dom en funktion i naturen, men just när man vill njuta av lite god mat kan det vara skönt att slippa ilskna getingar som surrar runt ens huvud hela tiden.

Nu kan man äntligen slippa det problemet tack vare det här riktigt smarta knepet!

Alla har vi någon gång svurit över uppretade getingar som kryper ner i ens dricksglas eller kryper omkring på den nygrillade köttbiten. Hur mycket man än viftar och har sig så ger de sig inte utan blir tvärtom bara ilskna och vill sticka en.

Detta hände mig här om dagen och jag satte mig därför och sökte på nätet efter metoder för att bli av med getingarna utan att behöva döda dom. Och till slut hittade jag en riktigt smart grej som jag nu vill tipsa er om. Allt man behöver är en vanlig soppåse som många av oss har hemma för att kasta matrester i. 

Sedan blåser man lite luft i påsen, försluter den och sätter upp den precis där man ska äta och vips så kommer getingarna att hålla sig borta. Anledningen är tydligen att getingar har ett oerhört starkt revirbeteende och när de ser ett främmande bo håller de sig borta för att slippa bli attackerade av getingar från ett främmande bo.

Tack vare papperspåsens utseende tror getingarna att det rör sig om ett fientligt bo och kommer därför att låta dig äta i fred. 

Jag har inte testat detta själv ännu, men mannen i klippet här under testade på sin husbil och enligt honom funkade det prima så jag ska definitvt ge det en chans nästa gång grillen ska fram!

En enkel uppfinning, men ack så viktig.

Dela den gärna med dina vänner på Facebook så att de också kan äta i lugn och ro utan jobbiga getingar vid matbordet!