Han kom på en briljant idé som hjälper våra äldre samtidigt som vi kan ha dem nära.

När föräldrar, mor- och farföräldrar och andra viktiga människor i våra liv blir äldre så vill vi se till att de får all hjälp de behöver i vardagen. Men tyvärr kanske inte våra hus är anpassade för äldres behov, eller så finns det helt enkelt inte tillräckligt mycket utrymme, och då kanske ett ålderdomshem är den enda lösningen som kan erbjuda rätt assistans. Men nu har den amerikanske doktorn Kenneth Dupin kommit fram till en idé där vi kan erbjuda hjälp till de äldre i våra liv samtidigt som de kan bo kvar med familjen. Detta är så smart och jag hoppas verkligen att det kommer till Sverige snart.

Kenneth Dupins idé grundar sig på att erbjuda frihet och bekvämlighet till de äldre. Han har därför designat små stugor, kallade MedCottage, som är anpassade för behoven hos äldre.

Dessutom, och här kommer det smartaste, kan de små stugorna stå på våra trädgårdar så att vi hela tiden kan vara nära våra äldre samtidigt som de får all hjälp de behöver!

medcottage1

De små stugorna är fullt rullstolsanpassade och levereras färdigbyggda så att de enkelt kan placeras i trädgården. Elektricitet och vatten ansluts via huvudbyggnaden.

medcottage2

Dessutom finns webbkameror installerade i stugorna så att familjen inne i huset kan säkerställa att deras inneboende mår bra.

medcottage3

Det finns kök med kyl, mikro, diskmaskin och medicineringsautomat.

medcottage4

Och givetvis finns det ett badrum, handikappanpassat, med dusch och toalett. I duschen finns dessutom handtag och sittplats.

medcottage5

Precis som på sjukhus och äldreboende finns också en höj- och sänkbar säng.

medcottage6

Bildkälla: MedCottage (Facebook)

Jag tycker att det är en underbar idé att vi kan ge våra äldre familjemedlemmar utrymme och komfort men samtidigt erbjuda trygghet och full hjälp. Gilla gärna om du också tyckte att de små stugorna var smarta.