Han skär upp ost, men inte som vanligt. När jag ser resultatet? Så jäkla häftigt!

Jag tycker det är väldigt härligt att njuta av en kvällsfika med jämna mellanrum. Men jag är inte i närheten av lika duktig på att arrangera min fikastund som den här killen. Anders Jansson från Västerås skapar nämligen små konstverk av ostskivor och hans skapelser är verkligen helt otroliga.

När jag först såg bilder på Anders ost-konst trodde jag inte det var på riktigt. Det såg nästan för välgjort ut. Men det är verkligen på riktigt. Anders skapar sina små konstverk med hjälp av en liten kniv.
– Jag jobbar i stora Gouda-ark, med en liten vass skalkniv. Dom lite mer extrema fikorna brukar väl ta uppemot en timme att arbeta fram, berättar han för Newsner.

ostkonst1

– Jag ville dra instagramfikan till sin spets. Arrangera sönder en ”spontan” fikabild. Utmana den lite klassiska caffelattebilden, säger han.

ostkonst6

Han berättar vidare att han fått många reaktioner på sina skapelser.
– Folk brukar överlag fascineras men även påstå att jag är en gnutta sjuk i huvudet.

ostkonst3

Konstverken innehåller såväl text som porträtt av kända personer som alltså skärs ut i stora ostskivor.
– Jag försöker hedra någon födelsedag/dödsdag eller annan aktuell händelse, säger han till Newsner.

ostkonst2

ostkonst4

ostkonst5

Fler av Anders konstverk kan du hitta här!

Det är inte svårt att förstå varför människor fascineras av hans fenomenala skapelser. Jag överväger starkt att försöka mig på ett eget konstverk redan till kvällen. Frågan är om det kommer att bli lika bra, jag känner mig tveksam…

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna