Han sticker små hål i en rosa flytpinne. När jag förstår varför? Barnen kommer älska detta!

Det är alltid lika härligt att svalka sig i kallt vatten under varma sommardagar. Kanske genom en utflykt till stranden, kanske med ett dopp i närmaste pool – eller också i vattenspridaren hemma på gräsmattan. Jag minns själv från min barndom hur underbart det var att springa fram och tillbaka genom vattenstrålarna i trädgården och bara njuta av den sköna sommaren. Det var något man kunde sysselsätta sig med i flera timmar – och samtidigt som det var svalkande var det också en rolig lek med syskonen. Så när jag ramlade över det här knepet kände jag direkt att det var något jag ville dela med mig av. Med en vanlig flytpinne i styrofoam kan du faktiskt slänga ihop en hemmagjord vattenspridare – och det är både billigt och enkelt att göra, samtidigt som barnen kommer ha massa skoj i sommar. Kolla in detta!

Du behöver:
Flytpinne
Nål
Sax
Tejp
Vattenslang

1. Börja med att klippa av en liten del från flytpinnens ena ände.

spridare1

2. Klipp delen i små bitar och fyll igen hålet i flytpinnens ena sida.

spridare2

3. Tejpa igen änden tills det blir så pass tätt att inget vatten kan sippra ut.

spridare3

4. Stick hål längs med hela flytpinnen.

spridare4

5. Kör in en vattenslang i hålet på andra änden av flytpinnen. Upprepa samma procedur som på sidan du jobbade med förut: alltså fyll med sönderklippta bitar och tejpa igen.

spridare5

6. Din hemmagjorda vattenspridare är klar – och barnen kan nu ha massa skoj i sommar! Se bara till att inte låta själva vattenslangen ligga framme i solen för länge, då kan vattnet bli för varmt.

spridare6

Spana gärna in denna videon också:

Tycker du att detta var smart? Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan slänga ihop knepet och ha sommarskoj på gräsmattan!