Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

10 tillfällen då MacGyver knäckte verkligheten. Han är ju ta mig tusan otrolig.

1. Ljusstakar+mikrofonsladd+plastmatta = hjärtstartare.

youtube.com
MacGyver klipper bort mikrofonsladden, kopplar ihop den med ljusstakarna och använder platsmattan som skydd för att själv inte få en elchock. Inga konstigheter, men vi rekommenderar inte att ni provar konstruktioner på er själva…
Säsong 1, avsnitt 15.

sJX80A

2. Blodtrycksmätare+stetoskop+väckarklocka = lögndetektor

youtube.com
På med blodtrycksmätaren på armen, koppla ihop mätaren med en väckarklocka med hjälp av ett stetoskop och du får vadå? En lögndetektor som ger utslag genom att alarmet låter vid varje lögn!
Säsong 1, avsnitt 19.

Skärmavbild 2015-02-12 kl. 13.58.06

3. Fotboll+tidning+olivolja+bomullstussar= mini-luftballong.

youtube.com
MacGyver måste verkligen kommunicera med sin kompis. Problemet är att han inte har grejer nog för att bygga en mobiltelefon. Så han konstruerar det näst bästa, en mini-luftballong.
Säsong 1, avsnitt 20.

i4kP2f

4. Sovsäck+vodka+syretank = snösprängande bomb

youtube.com
Vad skulle du göra om du hamnade i ett flygplan som begravts under en lavin? En bomb, så klart. MacGyver skapar sin bomb genom att lägga en syretank i en sovsäck. Det paketet lägger han sedan i en hink full av rysk vodka. För att tända bomben använder han sovsäckens snöre som stubin. Resultatet? BOOM.
Säsong 4, avsnitt 14.

nr3

5. Trädgrenar+stenar+snöre+radband = tidsfördröjd stenkatapult.

youtube.com
Att bygga en katapult av trädgrenar är inte tillräckligt svårt. Det man vill ha är en tidsfördröjd katapult, så att man kan fly skurkarna medan katapulten öser iväg stenar. Det fixar MacGyver genom att styra solljuset via radbandet till ett snöre som gradvis brinner upp. Återigen: inga konstigheter.
Säsong 2, avsnitt 7.

nr5

6. Del av billykta+backspegel+kikarlins+solstråle = laserstyrd bomb.

youtube.com
Helt logiskt, egentligen. MacGyver använder de olika delarna för att framkalla och reflektera en enorm solstråle. Han riktar den på ett gevär som dumt nog placerats just intill en bil. När krutet blivit varmt exploderar geväret – och bilen. Lika enkelt som genialt.
Säsong 1, avsnitt 18.

nr6

7. Skosnöre+gem+skiftnyckel = fjärrstyrd farthållare.

youtube.com
Två skurkar tänker när som helst avfyra sina bazookas mot bilen där MacGyver sitter fast. Bara en fjärrstyrd farthållare kan rädda vår hjälte. Som tur är ligger både ett gem och en skiftnyckel och skräpar i bilen. Resten fixar MacGyver på ren rutin.
Säsong 2, avsnitt 18.

nr7

8. Högtalare+telefonlur = kassaskåpsöppnare.

youtube.com
Säg inte det här till alla bankrånare, men man behöver inget stetoskop för att öppna kassaskåp. Det går tydligen lika bra att koppla ihop en högtalare med en telefonlur, lyssna lite i luren och snabbt få kombinationen.
Säsong 6, avsnitt 2.

hjnvw

9. Cykelstyre+rost+lysraket= svetsstråle.

youtube.com
Tänk om din kompis blir inlåst i en gammal skåpbil. Då kan det vara bra att veta att det enligt MacGyver går att svetsa upp dörren genom att använda delar av ett cykelstyre, lite rost och en lysraket.
Säsong 1, avsnitt 7.

OBLUgZ

10. Chokladbit = superlim som stoppar syraläckage.

youtube.com
Man vill inte att en gigantisk tank full med svavelsyra ska börja läcka. Så MacGyver instruerar sin vän att stoppa läckan – med en bit chocklad. Låter det löjligt? Well, Mythbusters testade tricket. Och det funkade.
Säsong 1, avsnitt 1.

hjnlh

Kan inte du heller få nog av MacGyver? Lyssna på den här signaturmelodin och dröm dig tillbaka.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna