Häxblandningen som är en mirakelkur mot hosta – kräver bara 3 ingredienser

Dyra hostmediciner och tabletter i all ära, men frågan är om inte hemlagade häxblandningar är det allra bästa botemedlet mot vintersjukdomar.

Som den här lilla hälsokuren, till exempel. Tack vare de kraftfulla egenskaperna från banan och honung lugnar det både hals och lungor – och den där irriterande hostan eller bronkiten är snart ett minne blott.

Bäst av allt är att det är så enkelt att slänga ihop, och nu när hösten är här så kunde ju inte husmorsknepet ha kommit lägligare. Jag testar direkt!

Du behöver (för 1 dagsranson):

400 ml kokande vatten

2 medelmogna bananer

2 msk honung

Bildkälla: Shutterstock

Gör så här:

1. Skala bananerna och mosa dem med en plastgaffel. Använd inte metallföremål eftersom bananerna tenderar att bli brunare då.

2. Lägg de mosade bananerna i en kastrull och häll på kokande vatten. Låt dra i 30 minuter.

3. Se till så att blandningen har svalnat och blanda sedan i honungen. Tänk på att dubbelkolla så blandningen verkligen är kall – för om honungen upphettas förlorar den sin verkan.

4. Nu är häxblandningen klar! Drick den 4 gånger om dagen, 100 ml per gång, så kommer du märka resultat inom några dagar. Tänk även på att den här dosen bara gäller för en dagsranson, så du kan redan börja förbereda en fräsch kur inför nästa morgon.

Källa: healthonlinecentral.com

Vad är väl dyra produkter mot naturens egna ingredienser?! Dela gärna vidare det här husmorsknepet till dina vänner så de också kan prova i vinter.