Hon böjer en najtråd och visar mig ett smart knep jag enkelt kan göra hemma.

Så småningom kommer våren vara på intågande och för mig är det en tid då jag älskar att köpa hem fina snittblommor, ställa dessa i en fin vas och drömma mig vidare mot sommaren. Vaser har jag alldeles för många av som gömmer sig i överskåpen. Men många av dessa vaser gör att blommorna ”buntas ihop” och gör inte att buketten kommer till sin fulla rätt. En stor trend just nu är den otroligt vackra (och funktionella) Klong-vasen. Tyvärr är denna vackra vas rätt dyr, men det betyder inte att man måste bli utan. Med enkla medel kan man göra sig en egen diy-Klong. Påminner också om att loppmarknader är en guldgruva att hitta material på.

Det här behöver du för att göra min version av vasen.

En bred cylinderformad glasvas, grytunderlägg (hittade dessa material på en loppmarknad), najtråd och sprayfärg + lack (finns att köpa på hobbyaffärer).

1web

Börja med böja till många cirklar i najtråden (jag lindade runt pennor för att få till fina runda cirklar), gärna i lite olika storlekar – men detta är såklart en smaksak.

2web
3web

Forsätt till du gjort ett helt gäng med cirklar. Det är lite snirkligt och pillrigt men med tanke på att najtråden är så pass böjbar och lätthanterlig så är det inga svårigheter att få till.

4web

När du tycker att du har gjort tillräckligt många cirklar kan du lägga detta åt sidan. Nu ska du göra en enda stor cirkel som ska vara stommen till denna instats (jag tog 2 varv med najtråden för att få stabilitet).

Måtta vasen och se till att denna cirkel får plats inuti. När den är färdig fäster du den bara på grytunderlägget i lämpligt avstånd, övre cirkeln ska inte sticka ovanför kanten på vasen. Du får prova dig fram.

5web

Testa därefter att lägga nätet med de små cirklarna som du lagt åt sidan uppe på denna stomme. Man kan behöva forma så att den passar bättre in. Jag fäste inte denna något mer än att jag stack de små cirklarna lite upp och ner över kanten och ev böjde någon för bättre fäste.

6web
7web

Sådär då var det jobbiga över och för tillfället ser det kanske inte mycket ut för världen, men vänta bara.

För att denna ska hålla bättre delvis under vatten så spraymålade jag min insats med en blank silverfärg och därefter spraylackade jag den också för att få det lite extra hållbart.

8web
9web
10web

Sådär, då har du gjort din alldeles egna diy-Klong.

11web
12web
13web
14web
15web

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.

Vill du ha fler liknande nyheter i ditt flöde? Klicka på gillaknappen!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna