Hon förvandlar en gammal sliten grill till en vacker blomlåda.

Jag slutar aldrig att förvånas över hur kreativa vissa människor är när det kommer till att återvinna gamla prylar och förvandla dem till helt andra saker. Somliga ser det nästan som en sport att hitta material som ska slängas, gnugga geniknölarna och sätta igång – vilket den här kvinnan är ett utmärkt exempel på. Hon brukar ofta sätta sig i bilen och köra runt för att se om någon i grannskapet har gjort sig av med prylar som de tror har sett sina bäst före-datum. Ibland går det att fynda – och då är det bara att använda fantasin. Så när hon hittade den här rostiga, gamla grillen som stod lämnas att slängas vid en sopcontainer, då föddes genast en idé. Den kunde ju förvandlas till en blomlåda att plantera och odla växter i! Resten är, som det brukar sägas, historia. Resultatet är så läckert att jag inte kan vänta med att sätta igång med en egen — det här är verkligen perfekt för alla som älskar att vara ute och fixa i trädgården!

En dag körde kvinnan förbi en sopcontainer i grannskapet när hon såg den. Grillen. Någon hade lämnat den till bättre behövande och kvinnan visste direkt att hon ville ha den. Hon parkerade, lastade in grillen i bilen – och åkte hem.

grill1
Bildkälla: Instructables

Snart fick hon den briljanta idén att grillen kunde förvandlas till blomlåda – och efter att ha inväntat rätt årstid för ordentlig blomning så satte hon igång. Först behövde grillen så klart rengöras grundligt, inte minst då den var rostig och ju faktiskt hade stått vid en sopcontainer. Därför tog hon fram en stålborste och skrubbade bort rosten, innan hon fortsatte med diskmedel och vatten för att göra den helt ren och fri från bakterier.

grill2
Bildkälla: Instructables

När grillen var ren och fräsch hämtade hon en emaljspray för att ge en skyddande yta – och eftersom sprayen var svart ökade det dessutom grillens chanser att dra till sig ljus.

grill7
Bildkälla: Instructables

Nu började det äntligen bli dags för det roliga: plantera och odla växter! Eftersom växterna så klart skulle behöva vattnas så gjorde hon en dränering med några hål i botten av grillen, så vattnet kunde rinna ut ordentligt. Hon fyllde botten med sten för att hjälpa till med dräneringen och sedan fyllde hon på med jord och små frön till sina plantor.

grill3
Bildkälla: Instructables

I blomlådan valde hon sedan att odla poblano, jalapeños och koriander. Snart började de växa så smått…

grill4
Bildkälla: Instructables

… och efter ett tag hade det blivit stora, rejäla plantor. Det fungerade!

grill5
Bildkälla: Instructables

Vid grillens fot fick dessutom några blommor växa för att göra projektet extra tjusigt.

grill8
CBildkälla: Instructables

Vilken underbar hemmalösning för att göra en lite annorlunda blomlåda. Tänka sig att en gammal grill kunde vara helt klockren för plantering!

grill6
Bildkälla: Instructables

Snacka om kreativt arbete. Om du känner någon som älskar att fixa och dona i trädgården så får du gärna dela vidare texten som en härlig inspiration på vad man kan hitta på med lite fantasi!