Hon gör enkla och gulliga underlägg med bilder på nära och kära.

Vi är många som gärna har bilder på nära och kära uppsatta på väggarna där hemma – för på så sätt kan vi hela tiden omges av de vi älskar och minnas alla underbara stunder vi har upplevt tillsammans. Men det finns fler, smarta idéer för det än genom att ha foton i vanliga ramar överallt på väggarna. Ett sådant smart knep, som jag nu tänkte dela med er, är att göra gulliga underlägg att ställa glas på. Det behövs inte särskilt många tillbehör och det tar inte särskilt lång tid – men resultatet är klockrent, både eftersom du slipper få fula ringar och fläckar på borden men också så klart eftersom du kan bära med dig familjen på helt andra sätt än tidigare. Om inte annat så är det ju en alldeles underbar och personlig gåva att ge bort till mamma, pappa, brorsan, syrran, mormor eller din bästa vän!

Du behöver:
Kakelplattor
Dina foton
Limblandning (mod podge)
Vaxpapper
Akrylspray

1. Limma fast dina foton på kakelplattorna med hjälp av limblandning. Låt torka ordentligt.

underlagg1.0

underlagg1.1

2. Måla på ett lager limblandning ovanpå dina foton med jämna drag. Låt återigen torka. Upprepa sedan ytterligare två gånger.

underlagg2

3. Lägg ut kakelplattorna på vaxpapper. Spraya med akrylspray, låt torka in och gör om tills du har sprayat totalt 5 gånger.

underlagg3

4. Klart! Så sött 🙂

underlaggklart

Kolla gärna in den här videoguiden också:

Photo CoastersFULL INSTRUCTIONS: http://littlethings.us/e9yRIL

Publicerat av LittleThings: DIY den 5 mars 2016

Jag tycker att det här är både vackrare och mer personliga underlägg än de man köper från affären. Håller du med om att det var ett smart knep? Då får du gärna dela vidare till dina vänner så att fler kan hitta och ta del av det!