Hon häller bakpulver på 3 äpplen och avslöjar varför det alltid ska göras innan första tuggan.

Hemma hos mig har vi alltid en skål med äpplen ståendes på matbordet. Det är gott att använda till flera rätter eller varför inte till en smaskig äppelpaj, men det är också ett perfekt mellanmål att stoppa i sig när man är på språng någonstans. Ibland struntar jag i att skölja av mina köpta äpplen innan jag tar första tuggan – men det kommer jag aldrig mer göra efter att ha sett det här. Många äpplen är nämligen besprutade med massa vax, något som träder fram när man häller kokande vatten på dem. Som tur är finns det metoder för att bli av med detta och få färska äpplen precis så som de ska vara: från naturen, utan massa annan skit. Kolla bara in detta enkla knepet med lite bakpulver och en skvätt citronjuice.

Börja med att lägg dina äpplen i en skål. Häll på kokande vatten.

apple1

Många äpplen är alltså sprayade med vax innan de säljs i affären – något som i så fall kommer avslöjas nu då vaxet börjar träda fram.

apple2

Så hur gör du då för att bli av med vaxet?

Jo, du börjar med att hälla på en matsked bakpulver.

apple3

Fortsätt med en matsked citronjuice.

apple4

Och sedan ljummet vatten.

apple5

Skrubba som en galning.

apple6

Nu är dina äpplen naturliga och redo att ätas!

apple7

Här kan du se en instruktionsvideo:

How to Clean Wax Off Your Apples

Did you know this about store-bought apples? I am definitely doing this from now on.Learn what to do: http://littlethings.us/bgzVbV

Publicerat av LittleThings: DIY den 5 april 2016

Dela gärna vidare till dina vänner så de också blir medvetna om vad de stoppar i sig om de inte sköljer av sina äpplen först.