Hon klipper en papptallrik mitt itu och visar ett perfekt knep för barnen i påsk.

Nu är det mars och påsken närmar sig med stormsteg: Det är dags att börja påskpynta. Påskriset ska plockas in och dekoreras, kycklingar och kaniner ska ställas fram och påskägg inhandlas och fyllas med något gott åt barnen. I år tänkte jag strunta i de traditionella påskäggen och gjorde mig en egen typ i form av ”bunnybags”. Principen är dock densamma, fyllas med något gott och gömmas så barnen får leta. Med hjälp av papptallrikar och lite enkla dekorationer blev detta något som jag tror kommer uppskattas av de små.

För att göra dessa ”bunnybags” behöver du 4 papptallrikar, lite kartong (eller styvare papper), limpistol samt färgat papper/tyg och annat att dekorera upp dessa med.

Börja med att klippa av toppen på den ena papptallriken enligt bilden.

1w

Limma utefter kanten med tallrikarna liggande mot varandra, så det bildar ett mellanrum mellan dessa.

4w

I kartongen klipper du ut öronformer i lämplig storlek. För att göra dessa lite färgglada så använde jag mig utav färgat tyg som klipptes ut och limmades fast på kartongöronen.

3w

2w

Limma fast öronen på baksidan av ”huvudet” och förbered ett litet handtag och limma fast även det

6w

7w

5w

För att göra kaninerna lite roligare så limmade jag fast tårtpapper på framsidan, därefter målade jag och dekorerade upp dem. Detta kan man göra precis som man vill och möjligheterna att personalisera sina ”bunnybags” är oändliga.

8w
9w
10w
11w
12w

Sedan är det bara att fylla dessa med något gott och låta barnen påbörja letandet

Glad påsk på er alla

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna