Hon lägger löv i sanden och skapar vackra prydnadssaker som vem som helst skulle älska att ha i hemmet.

Naturen är det vackraste vi har – och därför är just naturen också en utmärkt komponent för att skapa läckra prydnadssaker att ha i hemmet. Detta knepet, som avslöjas av en skicklig trädgårdsmästare, är perfekt om du precis som jag fascineras av löv och alla dess magiska detaljer och former. Med hjälp av en metod där du lägger löven mellan sand och cement och väntar 48 timmar kan du bevara och göra kopior av alla dina favoritplantor. När du är klar kan du hänga din prydnad på väggen, lägga på soffbordet eller varför inte ställa i fönstret. Detta måste jag göra!

Du kan använda vilket löv eller blad som helst – och eftersom det senare ska kastas i cement så spelar det ingen roll vilken färg lövet har. Du kommer dessutom att behöva en påse med sand, en annan påse med färdigblandad cement, lite vatten samt plastfolie.

1. Häll vatten i betongen och rör omkring.

lov1

2. Lägg ut sand på en plåt.

lov2

3. Ta fram ditt löv och lägg det upp- och ned på sanden.

lov3

4. Lägg plastfolie ovanpå lövet. Se till att täcka hela lövet och sträck ut det så att inte plastfoliens veck förstör alla vackra detaljer i ditt löv.

lov4

5. Nu är det dags att lägga över cementblandningen. Täck hela lövet.

lov5

6. Vänta i ungefär 48 timmar så att lövet får torka ordentligt. Därefter lägger du handen under lövet och vänder försiktigt.

lov6

7. Ta bort plastfolien och lövet – och nu har du en vacker prydnad inspirerad av naturen själv!

lov7

Spana in detta för ännu mer utförliga instruktioner:

Älskar du också trädgård och natur och tycker att detta var ett smart knep? Då får du gärna dela vidare till dina vänner, så de också kan inspireras av idén!