Hon letar upp gamla Coca-Cola-flaskor och förvandlar dem till vackra takkronor.

Jag blir alltid så förbluffad över människor som hittar på metoder för att förvandla helt vanliga prylar till något alldeles otroligt. Extra imponerande är det om prylarna i fråga är sådant som annars bara skulle kasseras eftersom det känns helt oanvändbart. Så när jag ramlade över konstnären Kathleen Plates teknik för att tillverka takkronor trodde jag inte mina ögon. Det här är verkligen annorlunda. Kathleen använder sig nämligen av… gamla förbrukade Coca-Cola-flaskor i glas!

Efter att Kathleen Plate har letat upp tillräckligt många flaskor så delar hon dem på mitten.

cocacola

Sedan smälter hon ner flaskorna så att de blir helt platta. Nästa steg är att försiktigt lägga varje bit på en glasskiva och limma fast dem på rad.

kathleen1

Med Kathleens precision och enorma talang är snart hela grunden lagd för takkronan.

kathleen3

kathleen2

Resultatet är inte bara vackert utan också ett underbart sätt för att återvinna gamla produkter och på så sätt spara på miljön.

kathleen4

Det bästa av allt? Den amerikanska snabbmatskedjan Chick-fil-A, som satsar mycket på miljö och hållbarhet, använder Kathleens produkter som inredning på sina restauranger!

kathleen5

”Folk kanske ser dessa och tror att de är gjorda i en fabrik eller av en maskin. Men de är faktiskt tillverkade av mina händer, en efter en”, säger Kathleen Plate.

kathleen6

Här kan du se en intervju med Kathleen Plate, där vi också får en inblick i hennes gedigna arbete:

Skulle du vilja ha en sån här takkrona hemma? Det vill i alla fall jag. Dela gärna vidare till dina vänner så att de också kan ta del av den häftiga förvandlingen och inspireras till att göra egna stordåd av gamla prylar.