Hon målar glitterlack på en svamp – när du ser resultatet kommer du att göra samma sak

Finns det ett rätt och ett fel sätt att applicera glittrigt nagellack? svaret är ja. Du kanske har trott att du gjort rätt, men när du ser den här videon kommer du att förstå varför resultatet aldrig blivit så bra som du hoppats.

Ett par glittriga naglar drar lätt till sig uppmärksamhet och ger ett glamouröst intryck. Tyvärr så är ett glittrigt nagellack ingen garanti för snygga naglar om du inte målar på rätt sätt. Istället kan du stressat få stå och gnugga bort rester av glitterkorn som inte alls la sig som på bilderna.

Anledningen kan vara att du faktiskt gjort fel. Om du trott att nagellack innehållande glitterkorn ska appliceras som vanligt nagellack så kommer du att tänka om efter att ha sett den här videon. Så istället för att ge upp – prova det här och förvånas över det läckra resultatet. 

Du behöver: 

  • Genomskinligt baslack
  • Liquid latex barrier 
  • Smink-svamp
  • Glittrigt nagellack
  • Genomskinligt topplack

Så gör du: 

1: Måla baslacket på alla naglar och låt det torka.

Kelli Marissa

2: Flytande latex är till för att skydda huden mot de andra lacken och glitterkorn – om dessa fastnar ser resultatet klumpigt ut. Måla latex runt alla naglar, det är enkelt att dra bort sen.

Kelli Marissa

3: Ta sminksvampen och måla dess tunna del med glitterlack. Låt svampen absorbera överflödig vätska som inte är glitter, dutta sedan svampen försiktigt över nageln. Börja med att dra ett streck i mitten av nageln och jobba dig sedan ut mot sidorna. Upprepa tills du får det tjocka lager glitter du vill ha. 

Kelli Marissa

4: När glittret torkat målar du topplack ovanpå för att få en blank yta.

5: Låt topplacket torka och skrapa sedan bort all latex – klar!

Kelli Marissa

När du väl provat kommer du att vilja gå loss på att måla naglarna i alla möjliga varianter. Ett enkelt sätt att sticka ut på festen eller i vardagen. 

Dela gärna om du vet några som skulle gilla tipset.