Hon virkar garn över en LED-lampa och förvandlar den till en självlysande matta.

Inredningen i hemmet kan alltid få ett lyft av smarta och banbrytande idéer. Om du omkullkastar sådant som tidigare har uppfattats som självklart kan rummet få en helt ny dimension – och det kan vara en sådan enkel sak som att den trivsamma belysningen inte längre behöver sitta i taket. Istället kan den exempelvis sitta i… en matta! Japp, du läste rätt. Idén om en självlysande matta togs fram av finskan Johanna Hyrkäs och inspirerad av detta bestämde sig bloggaren Carmen från Crafty Queens att göra ett försök (Obs: med LED-lampor för att minska brandrisken) – och resultatet blev alldeles klockrent. Här talar vi verkligen om att tillföra en extra touch till hemmet och jag kommer definitivt att ge mig på detta projektet inom en snar framtid.

I sin blogg har Carmen skrivit hur hon gick tillväga för att underlätta och göra projektet enklare för andra som vill testa.

Så vad behöver du då? Det ska först och främst understrykas att du bör använda LED-lampor eftersom de inte blir varmare än 50-60 grader och därför minskar risken avsevärt för att antändas, samtidigt som de sparar mer energi. Förutom brandsäkra LED-lampor med gummiöverdrag behöver du endast garn att virka med samt en virknål.

Sedan är det bara att sätta igång med att virka garnet i ett cirkulärt mönster. När du har gjort dig själv en liten grund kan du börja arbeta runt LED-lampan.

Bildkälla: Crafty Queens

carmen3

Därefter är det bara att virka på med garnet runt LED-lampan som en spiral. Väv till sist in ändarna och till slut kommer mattan att se ut så här. Det är ju bara så vackert!

Bildkälla: Crafty Queens

carmen2

Om du funderar över hur man virkar ett cirkulärt mönster så kan du kolla in detta klippet:

Jag tycker att det här var alldeles bedårande och jag skulle utan tvekan vilja ha en i mitt hem. Om du också tycker att det var läckert så får du gärna dela vidare till dina vänner, så att de också kan ta del och inspireras av den smarta idén.