Hon visar hur du kan laga en hel måltid i… diskmaskinen!

När man kommer hem trött och sliten efter jobbet så är det inte alltid man orkar ställa sig och laga mat. Men det behöver inte alltid vara så komplicerat. Det finns många olika metoder för hur man kan slänga ihop en måltid snabbt och enkelt men det här var i alla fall helt nytt för mig. Matlagning kan nämligen vara så enkelt som att låta diskmaskinen (!) göra hela jobbet. Japp, det är precis så knäppt som det låter – men det funkar faktiskt. Att du sedan slipper massa smutsig disk är ju en bonus som gör hela konceptet ännu mer intressant. Jag kommer definitivt att testa detta!

Eftersom de flesta diskmaskiner kan nå en värme på 50 till 65 grader så håller de också en bra temperatur för att laga många smaskiga rätter – så länge de är kokta, ångade eller pocherade.

Så, allt du behöver är några värmetåliga burkar med lock (vilket känns smart eftersom du då slipper få med diskvatten) samt så klart lite mat, efter vad du nu är sugen på.

I det här klippet visar POPSUGAR Food hur du kan laga en hel måltid bestående av couscous, haricot verts och räkor – samt med en ljuvlig bärkompott till efterrätt.

Varje enhet tar plats i en varsin liten burk tillsammans med kryddor och vatten och sedan kör hon bara in det i diskmaskinen och sätter igång. När maskinen är klar så väntar du lite så burkarna kan svalna.

Funkar det då? Jo men visst. Räkorna är ljuvligt rosa rakt igenom, hennes haricot verts är krispiga och couscousen är så där perfekt fluffig. Allt fixat i diskmaskinen!

Du kanske har hört talas om metoden förut – men dela gärna vidare så att dina vänner också får lära sig hur enkelt det kan vara att laga en måltid.