Huskurer och knep som kan hjälpa dig som drabbas av migrän

Tusentals svenskar drabbas av migrän och huvudvärk vare dag. Oftast börjar det med en känslighet för ljus som går över i en intensiv smärta i huvudet och spänningar i nacken och ryggen.

Det här är symtom som allt för många svenskar känner igen, inte minst kvinnor! 

Det finns såklart många hjälpmedel man kan få på apoteket som Alvedon och Ipren. Men allt som oftast fungerar de dåligt eller inte alls. Eller skapar andra problem som magont eller andra bieffekter som man inte vill vara med om…

Men om man vill finns det även naturliga sätt att bli av med migrän. Gamla husmorsknep som har gått i arv i generationer. Precis som med de flesta naturläkemedel och huskurer är det inte säkert att alla de här funkar för just dig – men förhoppningsvis så kan någon av dem hjälpa. Jag tycker i alla fall att det är värt att prova.

Lavendelolja

Koka sex koppar vatten och tillsätt cirka åtta droppar lavendelolja för att skap en lugnade ånga som kan hjälpa dig att bli av med spänningen från migränen när du andas in den. Man kan också massera in ett par droppar lavendelolja direkt på tinningen.

Källa: Lavendelolja

Mattramört

Mattram är en ört som länge används för att lindra migrän. Den finns också att få tag på som ett te. Studier har visat att mattram kan förhindra och lindra migrän.

Källa: Mattram

Bananskal och iskompress

Enligt respekterade Mayo Clinic i Minnesota ska man applicera en kall kompress över nacken och baksidan av huvudet samtidigt som man har ett bananskal över pannan. Huden absorberar kaliumet och gör att du kommer känna dig bättre. Det låter tokigt, men testa, det funkar!

banan.jpg
© Provided by Nyheter365

Koffein

Om du är drabbad av migränanfall idag så vet du antagligen redan att koffein kan hjälpa mot anfallen. Många mediciner som man köper på apoteket mot just migrän innehåller faktiskt koffein. Koffein kan på egen hand fungera som en antiinflammatorisk agent och om du kombinerar det med en värktablett kan det vara upp till 40 procent mer effektivt – det rekommenderas bland annat av vårdguiden.se.

Linfrön

Återkommande migränanfall är ofta orsakade av en inflammation och kan bli behandlade genom att öka mängden omega-3 fetter i din kost. Linfrön innehåller stora mängder omgea-3 och rekommenderas att ätas av kostrådgivare.

Källa: Linfrön

Pestskråp

Pestskråp, eller butterbur som den heter på engelska och det är kanske lite trevligare namn än det svenska? Har länge använts inom folkmedicinen. Att ta örten i pillerform en till två gånger om dagen har visats sig hjälpa mot migrän. Extraktet från växten lär också hjälpa till att öka blodflödet till hjärnan.

Källa: Pestskråp

© Provided by Nyheter365

Basilikaolja 

Basilika olja fungerar som en naturlig muskelavslappnare och det han hjälpa till att motverka migrän som beror på muskelspänningar. Du kan till exempel byta ut olivolja mot basilikaolja när du lagar mat om du lider av migrän.

Källa: Basilikaolja

Bovete

Bovete innehåller ämnet rutin vilket har bevisats ha antiinflammatoriska egenskaper som hjälper mot migrän, dessutom är bovete glutenfritt och har på senare tiden blivit populärt på grund av detta. Bovete är enkelt att tilläga och nyttigt!

Ingerfära

Att äta ingefära varje dag sägs motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Ingefära hjälper också mot illamåendet man kan känna under ett migränanfall. Ät gärna ingerfära varje dag.

ginger1200x630-1.jpg
© Provided by Nyheter365

Jag hoppas verkligen att någon av de här kurerna kan hjäla er som drabbas av migrän. Var med och dela gärna artikeln så kan du också hjälpa andra.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna