Husmorsknep: Med en klädnypa får du bort dålig lukt i hemmet på några sekunder.

Det kan vara gamla sopor, svettiga idrottskläder eller mat som har passerat sitt bäst före-datum för länge sedan. Du känner säkert igen situationen: det luktar illa i hemmet, och det är inte särskilt trevligt att behöva stå ut med. Men som tur är finns det ett enkelt husmorsknep för att råda bot på problemet. Faktum är att något så enkelt som en liten harmlös klädnypa kan göra underverk och förvandla den unkna odören till en ljuvlig doft som sprider sig i hela hemmet. Bäst av allt? Du behöver knappt lägga ner någon energi överhuvudtaget – och det är inga kemikalier inblandade! Detta lägger jag på minnet.

En klädnypa som är gjord av trä absorberar lukt som en svamp – något du kan utnyttja när du vill hålla luften ren i hemmet.

Ta bara fram en valfri doftolja och pensla den på klädnypan, som i sin tur kommer suga åt sig den väldoftande och fräscha oljan. Sätt sedan klädnypan bakom ventilationsgallret eller i fläkten – och vips så kommer de friska aromerna av exempelvis lavendel, citron eller mint att sprida sig i hela ditt hem.

Knepet fungerar också utmärkt om det luktar lite unket i bilen. Då sätter du bara den inpenslade klädnypan på bilens ventilation och drar igång fläkten. Resultatet? Lika bra!

Kolla in detta:

Har du några vänner som du tror skulle gilla det här smarta husmorsknepet, då är det fritt fram att dela vidare på knappen här under!