Husmorsknepet: Borsta tänderna med aktivt kol för att bleka tänderna

Att ha gula eller missfärgade tänder är inte roligt. Vi är nog många som kan känna igen oss i att önska att man hade vitare tänder.

Men om du är som jag så drar du dig också för att använda tandblekning. Det är inte bara dyrt – det är fullt med giftiga kemikalier som vissa forskare till och med säger orsakar cancer.

Men när jag pratade med min mormor häromdagen hade hon ett jättebra knep! Hon har druckit kaffe hela sitt liv och är före detta rökare – men hon har trots det vita tänder utan att bleka dem. Jag trodde inte själv att knepet skulle fundera förrän jag testade det själv.

Hemligheten? Aktivt kol.

Aktivt kol har bindande egenskaper och kan fungera som ett klister som tar bort kaffefläckar och vin- och te-fläckar och till och med plack!

Eftersom aktivt kol är helt ofarligt att få i sig, det används faktiskt för att behandla förgiftningar, så medför det inga risker som många andra kemikalier.

Dock kan det porösa pulvret slita på tänderna om du gör det för ofta så var sparsam – tandläkare rekommenderar att man inte gör det mer än en gång i veckan.

Så här gör det du det säkert:

1. Krossa en tablett aktivt kol och häll lite av pulvret i en kopp.

2. Blanda i en tesked vatten så du skapar en smet.

3. Borsta varsamt in smeten över alla exponerade ytor av dina tänder.

4. Vänta 3 minuter och skölj sedan munnen

Så enkelt är det!

Det här tricket verkar fungera för många så kan vara värt att testa! Aktivt kol kan du köpa i vilken hälsobutik som helst och det behöver inte alls bli dyrt.

Här kan du se en video på hur du kan göra en lite mer avancerad version av tandkrämen.

Dela detta smarta husmorsknep med dina vänner så att också de också få vitare tänder på bara några minuter utan att spendera en förmögenhet hos tandläkaren!