I Mexiko stoppas fartdårarna av detta hinder – titta nu vad som händer när bilen närmar sig

Bilen har haft en rapidartad utveckling under de senaste 100 åren – och i takt med den allt mer avancerade tekniken så har också fordonet kunnat köra i högre och högre hastigheter. Det har i sin tur lett till andra problem.

Alla har vi väl någon fartdåre på gatan som brukar blåsa förbi långt över vad regelverket tillåter – och utan fartkameror eller trafikpoliser tycks det ibland inte finnas någon hejd för dessa idioter.

Tja, kanske kan denna uppfinning vara en lösning på problemet.

Istället för irriterande bulor och fartgupp som sliter hårt på såväl bilar som förare så aktiveras det här moderna farthindret inte mot alla fordon – utan bara mot de som bryter mot reglerna.

Så om ett fordon i rätt hastighet närmar sig farthindret, då kommer det att vara nersänkt i marken så att man kan passera obehindrat – men om ett fordon som överskrider hastighetsgränsen däremot närmar sig… ja, då är farthindret aktiverat och tvingar föraren att sakta ner i god tid.

Idén har redan kunnat skymtas på olika håll och kanter och är nu aktuell i Mexiko, där den demonstreras i ett klipp som på bara två veckor har setts nästan två miljoner gånger.

Om jag säger så här, jag förstår varför uppfinningen gör succé på nätet. Det här är lika enkelt som briljant – och ger bukt på ett problem som finns världen över!

Se hur det fungerar i klippet här under:

Känner du någon som skulle älska denna uppfinningen? Då får du gärna dela vidare!