Jag har aldrig tänkt på det, men efter att ha sett detta? Dags att leta löv i trädgården!

Om du vill vila ögonen på något vackert så räcker det ofta med att vända blicken utanför fönstret. Med sina fascinerande färger och former slutar naturen aldrig att förvåna – och det är något som jag tycker att vi alla borde ta tillvara på lite mer i våra hem. Så när jag ramlade över det här smarta knepet kände jag direkt att jag ville dela det med er. Om du någon gång har hållit upp ett löv mot ljuset och betraktat det noga så vet du vilken skönhet det besitter med sina detaljer och former – och med den här metoden kan du faktiskt göra vackra kopior av dina favoritplantor. Prydnaden kan du sedan hänga på väggen, ha som dekoration i trädgården eller varför inte använda som fruktskål, ständigt påmind om vår vackra natur. Spana bara in detta!

Du behöver:
Ditt favoritlöv
Sand
Plast
Cementblandning
Vatten

1. Lägg ut plastskyddet på arbetsbänken och häll över sand.

nyttlov2

2. Lägg över ett till lager plast. Ovanpå placerar du lövet upp och ned.

nyttlov4

3. Blanda cement och vatten och häll ut det över lövet. Den här cementblandningen är redan grön, men du kan också färga ditt cementlöv i efterhand.

nyttlov1

4. Täck över hela lövet så alla detaljer kommer med och lämnar avtryck. Lägg sedan plast ovanpå lövet.

nyttlov5

5. Vänta ungefär ett dygn – och sedan kan du ta bort plasten.

nyttlov3

6. Dra bort bladet försiktigt från ditt cementlöv. Du kan också använda en borste.

nyttlov6

7. Klart! I dina händer har du nu ett vackert, tidlöst löv som du kan använda som prydnad i hemmet eller trädgården. Så vackert!

nyttlov7

Här kan du se en video som visar hur du går tillväga:

Resultatet är så vackert och jag tycker att alla som älskar trädgård och natur borde ge det ett försök. Dela gärna vidare den klockrena idén till dina vänner som lite inspiration!