Japanska metoden: Så slår du in julklapparna snabbt, snyggt och enkelt!

Jag är verkligen urusel på att slå in paket. Det blir alltid slarvigt och stökigt och inte alls vackert. Visst, det är insidan som räknas men det är ju en viss känsla med att ge bort ett perfekt inslaget paket.

Men nu har jag hittat en japansk metod som garanterat kommer få mina klappar att bli de mest populära i jul. Om du också har svårigheter med att slå in paket borde du kolla in klippet nedan.

Här följer en enkel guide på hur du snabbt och enkelt slår in ett vackert paket utan onödigt spill med papper och tejp.

Se till att du har tillräckligt med papper så det räcker till hela paketet innan du börjar slå in. Det måste vara tillräckligt stort för att täcka både långsidorna och kortsidorna. När du har klippt till rätt storlek är det bara att börja!

 

1. Lägg presenten diagonalt i mitten av pappret och rulla presenten på högkant. Presenten ska ligga intill ett av hörnen på pappret.

paketinslagning
Youtube

2. Vik upp kanten på kortsidan av presenten. Detta kommer skapa en kant på pappret som du tar tag i.

paketinslagning
Youtube

3. Börja vik upp kanten på kortsidan av presenten, använd pekfingret för att vika upp pappret och skapa ett veck. Vik upp så långt det går och fäst med en bit tejp.

paketinslagning
Youtube

4. Upprepa steg 2 och 3 på de andra hörnen. Använd tejp där det behövs.

paketinslagning
Youtube

5. Och så till finalen. Dra i pappret så det blir sträckta kanter, använd båda dina pekfingrar till att vika över den sista biten av pappret över presenten. Avsluta med en tejpbit. Klart!

paketinslagning
Youtube

Ta en titt på videon nedan för en mer detaljerad bild av hur du ska gå tillväga!

Dela knepet med dina vänner på Facebook så att de också kan stoltsera med snygga paket i jul!