Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Johnny lägger en hög med stenar på sin bakgård. Anledningen? Helt lysande.

Att naturen kan vara fantastiskt vacker vet vi sedan tidigare. Däremot har jag alltid haft svårt att se framför mig att stenar kunde bli riktigt vackra konstverk. Det var innan jag läste om Johnny Clasper och hans arbete. Han gör nämligen påhittiga skulpturer och fängslande mosaiker i alla möjliga färger och former – och visar att det med fantasi och talang går att göra de mest häftiga sakerna. Titta bara på det här.

Johnny, som kommer från brittiska Yorkshire, var förr i tiden murare – men tröttnade på det enformiga utseende som en vanlig mur har. I stället bestämde han sig för att bli stenhuggare, något som tillåter honom att gå sin egen väg med sina mönster. Sedan dess har Johnny gjort stor succé med sitt läckra arbete.

På sin Facebook visar Johnny upp sina verk och förklarar hur han har gått tillväga. I det här exemplet tar en sittgrupp med utsikt över hela trädgården form.

sten5

sten9

sten12

När det hela är klart har Johnny gjort en sittgrupp där stenarna slingrar sig runt ett stort ekträd. I mitten av sittgruppen finns en eldstad av stål och dessutom finns ett av Johnnys patenterade stenhål på ena sidan av sittgruppen.

sten13

sten10

sten11

Ett annat exempel på Johnnys fina arbete är den här garageuppfarten som har fått ny lyster med stenarna som delar sig i små trådar över hela asfalten.

sten7

Här är några andra färdiga resultat som är helt makalösa.

Bildkälla: Johnny clasper stonemason/sculptor (Facebook)

sten4

sten8

sten3

sten2

sten1

Jag blev riktigt imponerad av det här – gilla gärna om du också tyckte att Johnnys konstverk var läckra.

 

Läs mer om...