Bröst: Därför ska de alltid knådas in med vaselin – innan läggdags

Visste du att blandningen av vatten, bakpulver och vinäger kan rädda spruckna hälar? eller att kombinationen av kaffesump och kokosolja motverkar ringar under ögonen? Saker som besvärar oss i vardagen kan ofta lösas med enkla husmorsknep, det är bara det att många inte känner till dem. Innan du spenderar massor av pengar på dyra produkter föreslår vi att du tar en titt i skåpen hemma. För dessa briljanta skönhetskep kommer du önska att du kände till tidigare.

1: Mot spruckna hälar

Torra och spruckna hälar är ett vanligt problem, men det gör det inte mindre besvärligt för det. Enligt Step to Health så kan du snabbt få hälarna mjuka om du badar dem i denna blandning: Fem deciliter varmt vatten, en deciliter bakpulver och två deciliter vinäger. Låt fötterna vila i detta i 15-20 minuter och torka sedan av dem med en handduk.

Spruckna hälar
Foto: Shutterstock

2: Mot pormaskar

Kan man se dina pormaskar på näsan tydligt? Det kan du enkelt ändra på genom att göra en ansiktsmask bestående av 1 tesked varmvatten, 1 matsked mjöl och 1 tesked honung. Doppa en bomullstuss eller en handduk i detta och smeta ut på näsan. Låt blandningen verka i 10-15 minuter så ska det hjälpa enligt 101 beauty tips.

3: För fastare bröst

Vaselin är en riktig drömsalva då den tränger in i huden och mjukar upp på det mest skonsamma sätt. Därför är den perfekt att använda på ett så känsligt ställe som brösten. Enligt skönhetskanalen Intan Farisha så ska du smörja in dina bröst med vaselin varje kväll för att få huden att bli mer elastisk, och därmed på fastare bröst.

Foto. Shutterstock

4: Mot solbränna

Även om inte solbränna är det största problemet i svenskars vardag denna tiden på året så kan du vara tacksam över att känna till detta nästa gång du bränner dig. Enligt Skinbusters kan en blandning av bakpulver och vatten lindra solsveda om du smörjer på det irriterade området och låter det verka tills huden svalnar.

5: För starkare naglar

Fina naglar är alltid trevligt att titta på, men det är inte lätt att ha när de går av hela tiden. Prova att blanda honung med kokosolja och några droppar lavendel och smeta detta på naglar och nagelband. Låt sitta i minst 10 minuter. Gör detta åtminstone två gånger i veckan, det har fungerat för mig och mina vänner.

Dessa tips är helt klart värda att testa innan du springer till affären och spenderar pengar. Jag gör flera av dem regelbundet. Var generös och dela med dig av knepen till andra, de kommer att tacka dig.