Knepet du måste kunna i nödläge – så öppnar du en konservburk med sked

Det är alltid lika klokt att gardera sig själv med en plan b, för rätt som det är kan olyckan vara framme och så befinner man sig i ett plötsligt nödläge.

Även om det gäller saker du aldrig tror dig komma att behöva kan det med andra ord vara ganska smart att lägga ett par överlevnadsknep på minnet.

Som hur du öppnar en konservburk med en vanlig sked, exempelvis.

Bildkälla: Youtube

Ja, föreställ dig själv att du är på vandring i naturen med ett gäng konserver som enda föda – men noterar att du inte har någon öppnare som fungerar eller ens är medtagen. Vad gör du då?

Egentligen behöver det inte ens vara så dramatiskt som ett nödläge, en trasig konservöppnare i hemmet räcker ju naturligtvis gott och väl för att detta knep ska komma väl till användning.

Så istället för att dunka konserven mot en sten och låta innehållet gå fördärvat, kan du i fortsättningen prova detta smarta trick från Youtube-geniet DaveHax.

Bildkälla: Youtube

Först och främst ska det sägas att du ska vara försiktig: ingen vill ju riskera att skära sig på de vassa kanterna.

Ett bra tips är därför att använda handskar, om du har ett par sådana i närheten.

Gör sedan så här:

Inte så dumt, eller hur? Även om det kanske inte är supervanligt att hamna i en sådan här situation så ska man aldrig säga aldrig – och det skadar ju därför inte att lägga till knepet på din ”utifall att”-lista.

Tveka nu inte att dela vidare till dina vänner, för vem vet när det kan behövas!