Knepet som kan rädda dig vid strömavbrott – gör ett ljus av toalettpapper och smör

Alla har vi någon gång drabbats av strömavbrott och direkt börjar vi leta efter stearinljus. Men vad gör vi om vi inte har några?

Här kommer en superknep som jag inte hade någon aning om. De flesta av oss har både toalettpapper och smör hemma. Det och en tandpetare är det enda du behöver göra för att göra ditt eget ljus.

 

Ljuset brinner dessutom länge, ca en timme för varje matsked smör du använder.

Dessutom är det hur enkelt som helst, ta en bit smör och gör ett hål ända ner till botten av smöret med en tandpetare eller något annat vasst.

Ta en bit toalettpapper och tvinna det så du får något som liknar ett snöre.

Vik toalettpappret så att det blir lite längde än ditt smörljus är djupt. Med hjälp av tandpetaren kan du sedan trycka ner veken, se till så att en liten bit sticker upp så du har något att tända på.

Se till så att toppen på veken täcks i lite smör så blir det lättare att tända.

Här han du se en instruktionsvideo på hur du gör ditt alldeles egna ljus. Tänk på att ta bort folien runt smöret, då vi i Sverige inte har papper som i filmen.

Dela gärna detta knep, du kanske inte kommer att använda det så ofta, men när du väl står där utan varken ficklampa eller levande ljus så kommer du vara mycket glad att du tagit del av detta!