Kramp i benen? 5 starka skäl till att dricka äppelcidervinäger före läggdags

Äppelcidervinäger är troligtvis något som vi alla har hemma. Men den används oftast inte mer än till att göra goda dressingar och liknande. Det finns dock väldigt många användningsområden för den här vinägern. Det finns fem starka hälsoskäl som gör att din kropp kommer att tacka dig om du dricker äppelcidervinäger före läggdags.

Smaken är väldigt speciell och stark, men den kan spädas ut med vatten eller kanske te. Det kan bli effektivt på så sätt men det är förstås inte det enda sättet att konsumera det. Vi listar här fem fördelar med att dricka äppelcidervinäger.

1. Bli kvitt hickan

I halsen finns det många nerver och det är dessa som ibland får för sig att de behöver hicka. Har du fått hicka kan det vara värt att svälja en tesked äppelcidervinäger för att den sura smaken överstimulerar nerverna.

Foto: Shutterstock

2. Motverka dålig andedräkt

Om du känner att andedräkten inte är den bästa är det förmodligen bakterier i munnen. Äppelcidervinäger tar bort dessa bakterier och håller munnen fräsch. Drick en matsked innan läggdags.

3. Slipp sura uppstötningar

När du har för lite magsyra kan du få sura uppstötningar. Konsekvenserna som kan ske av detta är att mängden magsyra måste arbeta snabbare och lite av syran kan fastna i din matstrupe. Här kan äppelcidervinäger hjälpa till genom att återställa din mages surhetsgrad och magsyran behöver inte jobba lika hårt.
Blanda en matsked i ett stort glas med vatten och drick detta ungefär en timme före du lägger dig.

4. Förhindra nattlig benkramp

Om du har kramp i benen på natten kan det bero på att du har brist på kalium. Som tur är kan det även här hjälpa med äppelcidervinäger. Det kan till och med hjälpa till att återställa kaliumbalansen i kroppen. Det du kan göra är att blanda två matskedar med varmt vatten och drick blandningen före sängdags varje kväll.

Foto: Shutterstock

5. Reducera magsmärtor

Det är inte det lättaste att somna när man har ont i magen. Detta kan lösas med äppelcidervinäger. Blanda 2,25 dl varmt vatten med en tesked äppelcidervinäger och detta kan hjälpa till om du har kramper eller gaser i magen.

Källor: David Wolfe, LiveStrong, David Wolfe, Mayo Clinic

Oj, det här visste jag inte om! Det kan verkligen vara värt att prova när det kan hjälpa till så pass mycket. Dela detta med någon som borde prova.