Läkarens teknik sprids som en löpeld – så gör du för att bli kvitt yrsel på några sekunder

Det kommer som från ingenstans – och plötsligt börjar allt bara snurra.

Om du någon gång har upplevt kraftig yrsel så vet du vilken obehaglig känsla det är att behöva handskas med. Inte minst eftersom det dessutom kan vara svårt att få bukt med problemet.

Men det finns en smart och effektiv metod för att bli kvitt den där yrseln – och den kommer från läkaren Carol Foster, vars videogenomgång gör succé på nätet och har hjälpt tusentals.

Titta på instruktionerna här under och dela sedan vidare den viktiga informationen till alla dina vänner, så de också vet hur de ska gå tillväga om de drabbas av yrsel.

Så här gör du:

För att lyckas behöver du först veta från vilket öra yrseln kommer. Lägg dig därför ner, rulla över på ena sidan och därefter på den andra. Om det börjar snurra när du rullar åt höger så kommer problemet från höger öra, om det är tvärtom så kommer problemet från vänster öra.

Nu är du redo att gå över till själva proceduren.

1. Sätt dig på knä och titta rakt upp i taket.

Bildkälla: Youtube

2. Lägg sedan huvudet mot golvet.

Bildkälla: Youtube

3. Vrid nu huvudet mot någon av dina armbågar: mot höger om du ska behandla ditt högra öra, och mot vänster om du ska behandla ditt vänstra öra.

Bildkälla: Youtube

4. Nu kommer det börja snurra. Vänta tills det slutar, eller räkna till 30, och lyft sedan huvudet snabbt till ryggnivå så att huvudet och ryggen är på samma höjd. Se till att huvudet fortfarande är vinklat.

Bildkälla: Youtube

5. Vänta återigen tills det slutar snurra, 15-30 sekunder, och sätt dig sedan upp med rak rygg. Nu ska yrseln vara borta – men ibland kan det vara bra att upprepa proceduren flera gånger om.

Bildkälla: Youtube

Titta på videon och följ instruktionerna här:

Glöm inte att sprida vidare informationen till dina vänner!