Massera dessa stresspunkter – för att lugna en gråtande bebis omedelbart

Finns det något som gör en förälder mer stressad än när deras lilla bebis skriker? Många tror att de gör något fel, men faktum är ju att alla barn gråter och man kan faktiskt lugna dem på nolltid med rätt metod. Det bästa knepet jag någonsin hört talas om är punktmassage. I fötterna sitter punkter och nerver som har direktkoppling till andra delar av kroppen, och genom att trycka på dessa punkter kan du stimulera det område som besvärar den lilla bebisen.

Ett spädbarn som skriker och gråter kan inte berätta för dig vad problemet är, därför kan du prova dig fram med denna superenkla och effektiva metod. Allt du behöver göra är att hålla i barnets fötter och trycka lätt på punkterna på fötterna.

1. Huvud eller tandvärk

Det är inte ovanligt att barn upplever den här typen av smärta under sitt första levnadsår. När tänderna börjar trycka sig uppåt så kan det kännas mycket för den lilla bebisen. Att massera barnets tår kan göra att smärtan avtar, något som bland annat föräldrasidan Mamas make milk tipsat om.

Ett annat smart knep om ditt barn håller på att få tänder är att lägga in bitleksaker eller nappar i kylen innan du ger dem till ditt barn. Det ger det en skön svalkande känsla i munnen.

2. Bihålor

Att ha ont i bihålorna är mer smärtsamt än mycket annat, det kan alla som någon gång varit drabbade intyga.

Genom att trycka på mitten eller undersidan av barnets tår kan du minska smärtan och underlätta för ditt barn.

3. Bröst

Om ditt barn har ont i bröstet är det istället de främre trampdynorna du ska trycka lätt på.

Är du orolig för at ditt barn fått en infektion är det dock bra att du pratar med en läkare.

4. Solar plexus

Solar plexus är en samling nervceller som sitter i bakre bukhåleväggen, mellan magen och lungorna. Enligt reflexologin är solar plexus kopplad till den punkt i foten som finns mellan trampdynan och hålfoten. Genom att trycka på denna punkt ska åkommor som upprörda magar, ryckningar och andningsproblem kunna lindras.

5. Buk

Smärtor i övre delen av buken, så som förstoppning eller problem med matsmältningen, kan lindras genom att lätt massera området mellan mitten av barnets fot och trampdynorna. Om smärtan däremot sitter i nedre delen av buken, som exempelvis genom gasbildning eller uppblåst mage, ska du massera området mellan mitten av barnets fot och hälen.

6. Bäcken

Eftersom bebisar ibland kan växa snabbare än vad deras kroppar är redo för, kan det vara vanligt att de upplever smärtor i höfterna eller bäckenet. För att lindra smärtan, tryck lätt på barnets hälar, som är den delen av kroppen som är kopplad till den delen av kroppen enligt reflexologin.

Jag har alltid gillat att hitta alternativa vägar för att lindra smärta istället för att behöva proppa i mig och mina barn onödiga mediciner. Däremot ska man givetvis ta det när det behövs.

Är du osäker, kontakta alltid en läkare.

Hänger du med på hur du ska göra? Scrolla upp och kika varje gång du behöver påminnas.