Mekanikerns geniala trick: Så slipper du köra bilen med lösa hjulmuttrar

Jag avskyr känslan när man tror att bilens hjulmuttrar är lösa men man inte riktigt vet om det är så. 

Därför blev jag så glad när jag fick höra om det här knepet. Det kommer från Danmark och en Anders Bjørn Jensen som bor i Roskilde. 

Han delade ett knep på Facebook som jag gärna vill dela med alla jag känner. 

Man kan lätt bli lite rädd och oroad om man misstänker att hjulmuttrarna sitter löst. Men tack vare det här ganska simpla tricket slipper man böja sig ner och titta extra noga varje gång man ska ut och köra. 

Anders gjorde helt enkelt så att han målade en liten vit färgklick på en sida vid varje hjulbult. Titta på bilden här nedanför. På det sättet kan man noga se om bulten har rört sig åt något håll, eller om de sitter fast. 

– Det är ett gammalt trick jag lärt mig från en mekaniker. Om färgen förskjuts eller skalas bort, då tyder det på att det hänt något. Om färgen är intakt, då sitter allt som det ska, säger Anders Bjørn Jensen, som själv inte är mekaniker, till danska TV2

– På så sätt kan du kontrollera det snabbt, eftersom man inte kan springa runt varje dag och dra åt hjulmuttrarna med en nyckel, och det var därför jag valde att dela tricket på Facebook, säger han.

Bilden har fått över 300 delningar och många skriver i kommentarsfältet och tackar Anders för knepet. 

 

Detta ska nog inte ses som en garanti, men jag tyckte i alla fall att tricket verkade smart!

Dela gärna detta knep vidare till alla bilåkande familjemedlemmar och vänner!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna