Min värsta mardröm var att rengöra duschen – tills jag såg detta busenkla knep

Det är inte mycket som är så tråkigt och ångestframkallande som när det börjar närma sig storstädning. Och frågan är om inte badrummet är det värsta av det värsta med städningen.

Du förstår säkert vad jag menar. En ofräsch dusch, skitigt kakel eller ett igenkalkat handfat är bara några av de problem som dyker upp med jämna mellanrum och som kräver sin omsorg – och eftersom badrummet är en plats som blir smutsig så pass snabbt så behöver man lägga ner både tid och energi för att få det skinande rent.

Dyra rengöringsmedel kan visserligen vara en lösning, men å andra sidan är ju inte det heller helt perfekt med tanke på alla kemikalier som är inblandade. Så vad ska man göra? Tja, en billig och effektiv nyckel till framgång är det här busenkla knepet som få känner till – men som gör underverk på de flesta ytor och inte minst i duschen.

Bäst av allt? Du behöver bara 2 ingredienser för att slänga ihop detta mirakelmedel! Scrolla igenom instruktionerna här under och glöm inte att dela vidare till dina vänner så de också får ta del av det smarta knepet.

Du behöver:

250 ml diskmedel

250 ml uppvärmd vinäger/ättika

1 tratt

1 sprayflaska

1 tvättsvamp/trasa

Bildkälla: flickr/darkbuffet

Så här gör du:

1. Värm upp vinägern på spisen. Det ska vara så varmt att du precis kan sätta ned fingret utan att bränna dig.

Bildkälla: Youtube

2. Fyll en sprayflaska med diskmedel och vinäger. Använd tratten som hjälp. Skaka därefter om blandningen ordentligt.

Bildkälla: Youtube

3. Spraya en liten mängd på ytan som ska rengöras och gnugga lätt med en svamp. Tänk bara på att vara försiktig vid gummitätningar och silikonfogar eftersom de kan ta skada av ättika/vinäger.

Bildkälla: Youtube

4. Låt verka i 30 minuter och spola sedan med kallt vatten. När du drar med en tvättsvamp eller trasa på kaklet kommer du snabbt märka hur lätt fläckarna försvinner.

Bildkälla: Twitter/Keeper Home

5. Använd gärna medlet på fler ställen än i duschen, så ska du snart se att hela badrummet glänser som aldrig förr.

Bildkälla: Twitter/Michael’s Glass

6. I början kan du uppleva en viss frän lukt av ättika, men det försvinner av sig själv efter en kort tid. När du är klar kan du gärna lämna sprayflaskan någonstans där du lätt kan plocka upp den när det är städdags igen.

Se klippet om hur du fixar mirakelmedlet här:

För en hushållssyssla som alltid varit så urbota tråkig kan det här knepet verkligen förändra allt.

Tveka inte att dela vidare så fler där ute får chansen att prova denna busenkla metod!