Mirakelkuren med whiskey – här är hemliga receptet som kan bota din förkylning snabbt

Förkylning kan vara jobbigt att ha, speciellt när ingenting hjälper. Men nu enligt en amerikansk läkare kan en klunk whiskey lindra dina förkylningsbesvär – till viss del.

– Effekten på kroppen av att dricka whiskey kan hjälpa dig att lindra besvären, säger amerikanska läkaren Dr William Schaffner, ordförande för förebyggande medicin vid Vanderbilt University Medical Center till ABC News.

 

 

När man är som mest förkyld är det svårt att se ljuset i tunneln, speciellt när ingenting fungerar. När du redan hunnit använda alla huskurer och googlat överallt, men besvären vägrar att lindras.

Men då kommer glädjande besked.

En specialkur med whiskey kan hjälpa mot din förkylning. Foto: Shutterstock

En otrolig huskur med hett te, vitlök, ingefära och magiska ingrediensen – whiskey ska kunna uträtta underverk, till viss del, enligt amerikanska läkaren Dr William Schaffner som är ordförande för förebyggande medicin vid Vanderbilt University Medical Center.

– Det skulle inte ha någon effekt mot viruset självt, men effekten på kroppen av att dricka whiskey kan hjälpa dig att lindra besvären, säger han till ABC News och fortsätter:

– Alkoholen gör att blodkärlen utvidgas en del och det gör det enklare vilket gör det lättare för dina slemhinnor att hantera infektionen.

Hemliga knepet som får dig att slippa förkylningen nu avslöjat. Foto: Shutterstock

Mirakelkurs recept

Nedan följer ett recept på denna fantastiska kur:

Ingredienser:

10 cl hett vatten

5 cl whisky

2 tsk flytande honung

2 tsk färskpressad citronjuice

Så här gör du:

Värm upp vattnet i en kastrull och häll över i ett glas. Häll i whisky, honung och citronjuice, rör om tills honungen lösts upp helt. Garnera med en skiva citron.

Det är viktigt att du tänker på att drinken innehåller alkohol och att du bör ta det försiktigt. En drink fungerar, men tänk på att dricka ansvarsfullt.

 

Tänk också på att detta kanske inte fungerar för alla, men det gör ingenting att testa!

Vilken fantastisk nyhet! Detta måste jag verkligen testa. Dela om du också uppskattar denna nyhet och vill tipsa detta till andra!