Mitt badkar var alltid smutsigt tills jag såg detta trick – allt som behövs är 3 vanliga ingredienser

Jag gillar att hålla det rent och snyggt hemma, men samtidigt kan jag tycka att det är otroligt jobba att städa. 

Så därför är alltid välkommet med smarta tips som kan underlätta rengöringen och skrubbandet. 

Och visst tror jag att åtminstone ett av detta knep kan hjälpa någon i framtiden – så glöm inte att dela denna lista på 13 städknep till att du känner!

1. Vattenkokaren

casse
© Pinterest

Fyll vattenkokaren med hälften vatten och några några deciliter ättika. Värm upp tills att det nästan kokar, och stäng sedan av den igen. Upprepa denna process en gång till, för att rengöra vattenkokaren från kalk och annat smuts. 

2. Soffan

© Pinterest

Du måste inte använda giftiga kemikalier för att göra rent soffan. Testa att strö bikarbonat över soffan eller heltäckningsmattan istället, så får du bort dålig lukt.

Borsta runt pulvret en stund, låt verka några minuter och dammsug sedan bort bikarbonatet!

3. Alternativ mopp

© Pinterest

Du behöver inte kasta bort din mopp när den har lagt sina bästa tider bakom sig. Du kan också ta en gammal strumpa och sätter över din golvtrasa eller mopp. 

4. Ugnsgaller

© Wikipedia 

Gnugga lite salt på dina smutsiga bakplåtar eller på ugnsgallret. Torka sedan av med hushållspapper – fläckarna kommer snart att gå bort.

5. Rengöra kranar

© Pixabay

Polera dina kranar med bakningspapper eller smörpapper, så får du det skinande rent. 

6. Stekpannor

© Pinterest

Häll lite vatten i pannan, tillsätt lite vinäger och värma upp. När det börjar koka, ta bort kastrullen från värmen och häll lite bakpulver. Låt bakpulvret verka och skrubba bort de eventuellt sista resterna med lite med bakpulver. 

7. Skitiga glas

© Megapixel 

Glas har en tendens att få fula beläggningar på sig och det brukar vara svårt att få bort. Lösningen? Testa att ställa en skål som du fyller med vinäger i diskmaskinen och kör glasen, utan diskmedel, på normaltemperatur. Det brukar fungera kanon för mig!

8. Strykjärn

© Youtube

Lägg en mjuk trasa eller handduk på strykbordet och strö ca 1 msk salt över. Värm upp strykjärnet och stryk den saltade handduken några gånger, men pressa inte hårt.

9. Rensa avloppet

© Youtube

För att göra rent i avloppet behövs bara vinäger eller ättika och bakpulver. Ett annat tips är att strö ner två teskedar bakpulver i avloppet, hälla långsamt på en halv deciliter ättika, och låt verka i 20 minuter. Spola sedan med rikligt med hett vatten. 

10. Badkaret

© Pinterest

Polerar med en blandning av 200 ml filmjölk, 3 msk vinäger och 1 tsk salt.

Lägg ned en trasa i blandningen, torka badkaret och låt det det sitta i under 10 minuter. Skölj badkaret sedan ordentligt med ljummet vatten. 

11. Rengöra svamp

© Youtube

Häll två koppar hett vatten och två teskedar salt i en plastbunke. Rör ihop ingredienserna och låt den smutsiga svamp ligga i över natten. natten ligger däri. Nästa morgon är den fri från smuts och fett!

12. Ägg på golvet

© Flickr/JohnLiu

Om du råkar ha ned ägg på golvet och ställer till med en röra – strö salt över missödet och låt det verka i 15 minuter. Ta sedan upp ägget med hjälp av hushållspapper.

13. Diskhon

© Pinterest

En citronhalva med salt kan verkligen göra underverk för din vask. Inte nog med att det blir rent, det kommer lukta fräscht också!

Visst är det smarta knep som alla borde ha koll på?

De allra flesta är ju väldigt skonsamma mot naturen och innehåller inte några kemikalier, vilket också är värt att tänka på. 

Så var inte snål, dela gärna vidare dessa tips så att alla du kan underlätta för alla dina vänner nästa gång de städar 🙂