När mamman får ett utbrott över oredan i tvättstugan kommer hennes make på en klockren lösning.

När Jen Hatmaker öppnade dörren till tvättstugan möttes hon av ett inferno. Rena kläder låg utslängda över golvet, blöt tvätt låg och luktade mögel efter 45 timmar i tvättmaskinen och allt var huller om buller i en enda stor röra. Jen fick ett mindre utbrott och började skrika på sina fem barn – varefter hennes make Brandon lämnade huset och körde iväg. 30 minuter senare återvände pappan till hemmet med en idé som nu gör nu stor succé på nätet. Snacka om att lära barnen en läxa…      

Den här synen, som gjorde Jen upprörd när hon klev in i tvättstugan, skulle inte längre få finnas kvar. Som en tvättstugans riddare lämnade maken Brandon därför huset – fast besluten om att hans fru snart skulle få lite lugn och ro.

Bildkälla: Jen Hatmaker (Facebook)

tvatt_2

30 minuter senare återvände han alltså med en lösning. Brandon hade köpt 24 (!) tvättkorgar: 12 svarta och 12 vita. En enkel men ack så smart idé för att råda bot på problemet.

– Nu har alla en svart och en vit tvättkorg på sitt rum. Den svarta är för smutstvätt och den vita för rena kläder. Varför inte bara vika ihop tvätten och plocka undan den? FRÅGA INTE MIG!!!! Men barnen gör inte det så låt oss hålla kläderna åtskilda och borta från golvet, skriver Brandon Hatmaker på Facebook och fortsätter:

– En rad med svarta tvättkorgar och en rad med vita tvättkorgar står uppradade i tvättrummet. När barnen kommer ner tar de med sig sin smutsiga tvätt och byter ut korgen mot en annan, tom svart tvättkorg (att ställa på rummet). De kör en omgång när tvättmaskinen är öppen. Om det är rena kläder i tvättmaskinen läggs det i den VITA korgen. Inga hinder. Inga ursäkter. Om det är deras egna rena kläder så tar de med sig den vita tvättkorgen till sitt rum och ersätter den med den andra vita korgen.

Och vips, så ser tvättstugan betydligt mer organiserad ut:

Bildkälla: Jen Hatmaker (Facebook)

tvatt_1

– Jag är inte helt säker på hur allt detta kommer att fungera eller varför varje familjemedlem behöver fyra tvättkorgar var, men jag kan garantera er att inte ett enda klädesplagg någonsin kommer röra golvet i det här hemmet igen, skriver Jen Hatmaker i ett Facebook-inlägg.

Här kan du läsa hela inlägget, dessutom med Brandons kommentar.

I had a mini-meltdown tonight about our laundry room situation (my EFs know about this). I ”sternly spoke” (yelled)…

Publicerat av Jen Hatmaker den 22 februari 2016

Dela gärna vidare om du också tycker att fler föräldrar borde göra så här för att lära sina barn lite vett i tvättstugan.