Oväntade funktionen på Youtube får hela nätet att gapa. Så häftigt!

Den här nyheten kommer definitivt att förändra ditt Youtube-tittande rejält framöver. Nu finns nämligen möjligheten för användare att ladda upp 360-gradersklipp. Det vill säga, när du tittar på ett klipp kan du flytta dig runt i videon och se vad som händer runtom.

Om du till exempel tittar på en konsert så kan du med endast ett fingerdrag svepa runt så att du ser publiken i stället för artisten. Tittar du på ett djur på savannen kan du på samma sätt snurra runt för att se vilka andra djur som finns i närheten.

Jag har än så länge testat att titta på dessa 360-videor med både Chrome och Firefox som webbläsare och det fungerar utmärkt. Men allra häftigast blir upplevelsen om du provar detta i Youtubes mobilapplikation till Iphone eller Android.

Här är några häftiga exempel på hur det fungerar. Använd muspekaren eller ditt finger för att flytta dig runt i videon. Om du sitter på en mobil kan du helt enkelt röra på den för att uppelva videon i 360.

Fallskärmshopp i 360:

I den här reklamfilmen får vi flyga över Wimbledon:

Se ett race från ryggen på en häst:

Varför inte flyga flygplan eller dyka i havet som i den här reklamfilmen:

Jag tycker att det här är hur häftigt som helst. Om du också tycker det får du gärna dela detta inlägg så att fler får se den här nya funktionen!

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna